Reageer op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit

#212989

Goedemorgen,

Afgelopen oktober is bij ons een Linky geïnstalleerd. Nu was onze installatie al niet stokoud, vorige bewoner heeft deze tussen 2004 en 2006 vernieuwd. De oude meter was van Siemens en had al een digitaal schermpje. Bij het omwisselen bleek overigens dat de disjoncteur de branchement defect was.

Ons contract is er een van 9 kVA en dan lees ik bij Enedis dat indien alle verbruikers samen minder dan 9000 VA gebruiken, dit zou moeten kunnen. Echter al bij verbruiken tussen 3500 en 5000 VA treedt de disjoncteur in werking en zijn we stroomloos. En het is niet zo dat het bij één apparaat gebeurd, dus is er geen peil op te trekken. De disjoncteur is van fabrikaat Baco, 2 pôles, 1 phase protégé, 500 mA.  Hij staat ingesteld op de waarde 45. De overige zekeringen van de betreffende groepen bewegen niet, zijn ook beveiligd met aardlekschakelaars en als apparaten teveel zouden vragen of defecten vertonen, zouden deze toch eerst moeten afslaan?

Ik kan op de website van Enedis niet zien of de instellingen van de Linky goed zijn in combi met ons contract. Maar zoals nu ongeregeld stroomloos zijn werkt ook niet echt.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account