Reageer op: Le 17

#212323
 jako
Bijdrager

Bij de Britten is het een kwestie van de wal die het schip keert. Zoals de Nederlandse onderhandelaar het verwoordde: de Britten zijn met art 50  in de oceaan gesprongen en vervolgens rondjes gaan zwemmen wachtend tot de EU met een plan kwam om ze te redden.

Totaal onvoorbereid, slecht- tot helemaal niet geïnformeerde politici, geen idee wat de EU precies is, geen idee van handelsbelangen en -overeenkomsten en zonder de capaciteit bij de ambtenaren om zelfs maar met een white paper te formuleren wat de Britten precies willen. Een bizar voorbeeld is het commentaar van een lid van het Britse parlement vorige week dat het een slechte deal is omdat er na de Brexit helemaal geen Britse afgevaardigden meer in het EU parlement zullen zijn…

De Britse economie is momenteel totaal afhankelijk van open grenzen met de EU. Sluit de grens en de Britse economie stort in. Dat wist iedereen, maar May probeerde te bluffen. Het draaien van de economie om die minder afhankelijk te maken duurt ergens tussen 10-30 jaar en kost economische groei. Vandaag nog bij Sky news het verhaal dat de Britse centrale bank bij een harde Brexit direct volledig afhankelijk zal zijn van steun van de ECB en de FED en dat die steun niet zeker is en in ieder geval niet onbeperkt. Niet helemaal ‘take back control’.

May heeft eieren voor haar geld moeten kiezen, nu zien of ze het door het parlement krijgt of dat de benodigde 48 brieven voor een motie van wantrouwen tegen May binnen haar eigen partij toch nog wordt gehaald.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account