Reageer op: Le 17

#212287

Bonjour Cees,

Zoals ik hierboven al schreef is de Franse overheid op zijn zachtst gezegd niet erg handig bezig. Na de rampzalige periodes Sarko en Hollande en een verkiezingsstrijd gekenmerkt door corruptieschandalen komt er uiteindelijk een regering die zinvolle veranderingen belooft. Die zinvolle veranderingen blijken dan voornamelijk te bestaan uit de op de auto aangewezen bevolking in de province het bloed onder de nagels vandaan te treiteren. In de naam van een tandeloos klimaatakkoord waarin de nodige écht grote vervuilers (luchtvaart, zeevaart) buiten beschouwing worden gelaten. Leuke boodschap voor de Fransmens die aan de keukentafel zijn euro’s zit te tellen om te kijken hoeveel hij kan tanken om genoeg geld over te houden voor de boodschappen.

Er komen steeds meer ambtenaren, steeds meer regels en steeds meer bureaucratie. De code de travail is complexer dan ooit. Kleine en middelgrote ondernemingen gaan massaal ten onder. De overheid legt een steeds groter beslag op het nationaal inkomen. En Macron? Die leutert over zijn grote Europese en globale vergezichten terwijl de gewone man zijn portemonnaie alleen maar leger ziet worden. Tjonge wat vreemd dat de sfeer steeds explosiever wordt. Deze regering heeft haar krediet nodeloos helemaal verspeeld en het volk beschouwt de overheid steeds meer als haar vijand. In een dergelijk klimaat kun je uiteindelijk geen enkele maatregel meer doorvoeren. Alles wat je voorstelt, of dat nu goed of slecht is, wordt met argwaan bekeken en bij voorbaat afgeschoten. Het voorspelbare resultaat van een arrogante en elitaire houding van een ivoren-toren president die mijlenver van het volk af staat.

Misschien moet Macron eens een boek openslaan en iets lezen over de opmaat naar de opstanden in mei 1968. Dat zou wel eens bekend voor kunnen komen. Wellicht helpt het. Immers, wie niet leert van de geschiedenis is gedoemd haar te herhalen.

 

Salutations, Jos

 

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account