Reageer op: De kachel van de toekomst

#212286
 Wubbe (63)
Bijdrager

Ik heb nooit bedoeld te zeggen dat iedere inwoner van deze aarde zijn huis moet verwarmen met een tegel- of raketkachel. Ik denk wel dat een groot deel van de huizen op een duurzame en efficiente manier verwarmd kan worden met een moderne houtkachel (tegel- of raketkachel)

Het zal duidelijk zijn dat er niet één perfecte manier zal zijn om je huis te verwarmen, dat begrijp ik ook wel. En ik zeg ook niet dat alle inwoners uit Parijs moeten verhuizen naar het platteland.

Bedenk wel dat de huizen die in de toekomst steeds beter geïsoleerd worden. Er zijn nu al huizen die helemaal geen verwarming nodig hebben, of een heel klein beetje aanvulling als het echt heel koud is. Ik heb een kennis en die is een klein vakantiehuis aan het ontwerpen, met flink dikke muren en driedubbel glas. Hij heeft berekend dat bij een buitentemperatuur van -20 C hij een paar kaarsen nodig heeft om het binnen aangenaam warm te krijgen. De kleinste kachel is al te groot.

Er van uit gaan dat de hele wereld een flinke kachel nodig zal hebben is dan misschien lollig. Het slaat echter nergens op.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account