Reageer op: De kachel van de toekomst

#212158
 jako
Bijdrager

Dat is maar net welke invalshoek je kiest. Hout stoken gaat via de korte koolstofcyclus: bij het kappen van de boom wordt direct een nieuwe geplant, dus duurzaam. Bij het stoken komen uitsluitend de stoffen vrij die de boom zelf uit de lucht en grond heeft gehaald, er wordt niets toegevoegd of weggemaakt, dus geen enkele vervuiling en 100% Co2 neutraal. De warmte die vrijkomt is feitelijk zonne-energie die de boom heeft opgeslagen.

Elektriciteit komt in Frankrijk grotendeels uit kernenergie. Ook daarbij is de vervuiling maar net hoe je er tegenaan kijkt, maar in ieder geval Co2 neutraal.

Als iedereen omschakelt naar elektrisch stoken en -autorijden, dan heeft het elektriciteitsnetwerk onvoldoende capaciteit en is de opwekcapaciteit onvoldoende. Dat vergt enorme investeringen die door de burger opgehoest zal moeten worden. De keuze zal zijn om dit primair te bekostigen uit het verhogen van belasting op fossiele energie, maar ook de prijs van elektriciteit zal omhoog gaan. Daarnaast heeft Frankrijk voornamelijk zeer oude kerncentrales en er is in de kostprijs van elektriciteit geen rekening gehouden met afbraak en vervanging van die centrales.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account