Reageer op: kosten aanleg water en electriciteit op 1 km afstand

#210460

Goed, van vriendelijk zacht glooiende rond gevijlde hoeken naar iets scherpers. Snel een voor de vuist weg berekening van de elektra toevoer. 1/ Het wordt dus een type 2 aansluiting, alles na de aansluitkast voor rekening van de eigenaar, ondergronds in gaine, stelpost € 800; 2/ Vaste kosten voor een branchement door ENEDIS: tegen de € 2000; 3/ Kosten per strekkende meter aanleg in het publieke domein, zal al snel € 90 per meter zijn. Zeg: 800 meter tot aan de laatste paal aan de rand van het dorp, dat zou dan al € 72.000 zijn. Om stil van te worden. Vergeet ik het water nog: tussen de € 10 en € 50 per strekkende meter. De rekening loopt nog verder op. Cosponsoring door de commune? Dit soort bedragen is vaak al hoger dan het totale jaarbudget van een kleine gemeente.

De installatie in huis zou een volledig nieuwe moeten worden, dus geheel conform de laatste NF C 15-100 normen. Stelpost voor een kleine installatie: € 4800. Bij een bestaande installatie kom je er nog mooi mee weg wanneer er al een aansluiting is, hoe verouderd ook. In die gevallen neem je in feite het abonnement van de vorige bewoner over, ook al heeft het huis misschien jaren leeg gestaan.

Begin ik zo aan ’t eind van deze rekenexercitie aardig op te schuiven in de richting van Jos met zijn suggestie van een site isolé aanpak. Hobbels daarbij te nemen: bestemmingsplan, Certificat d’Urbanisme etc.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account