Reageer op: Traditioneel muren voegen en bezetten – draadje

#210223

Hangt er helemaal vanaf: of je voegen eerst nog moet uithakken, de avond voordat je begint emmers water er tegenaan of met een stevige plantenspuit zorgen dat de voegen niet gortdroog zijn, of met een emmer water en borstel, hoeveel uithoudingsvermogen je hebt en ga zo maar door. Gewoon beginnen en kijken hoe het gaat, het is geen aangenomen werk en je kunt beter een klein deel goed doen dan volgend jaar denken: had ik dat maar wat netter gedaan. Daar blijf je dan jarenlang last van houden. Eén ding staat vast: het kost altijd meer tijd dan je dacht. Lees nog maar wat Christian op zijn website er over heeft geschreven.

Gereedschap: de Franse namen kunnen bij de brico nog van pas komen. Er is voor dit soort werk één naam bij die je in een standaard woordenboek niet snel tegenkomt. Een aparte woordenlijst helpt dan al. Bij het standaard stukadoors gereedschap mag één type niet ontbreken voor dit soort voegwerk in voegen van onregelmatige afmetingen, helemaal rechts op de groepsfoto: de truelle langue de chat. Als eerste op de boodschappenlijst zetten.

Wat zo’n muurdoorbraak betreft: zonder nadere bijzonderheden durf ik daar niets over te zeggen. Met de tradtionele bouw is dat trouwens een vak apart, oppassen dat een muur niet instort. Nog meer leeswerk.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account