Reageer op: Stil op het forum

#210021

@ Cees: inderdaad was het forum ooit veel drukker. Na enig aarzelen werd er zelfs tussen de rubrieken met vragen en antwoorden over het dagelijkse leven in Frankrijk, de overheid, het onroerend goed, verbouwen, een aparte koffiecorner ingeruimd voor de meer bavards-achtige onderwerpen. Ik herhaal het nog maar eens: voor een deel is het forum het slachtoffer van zijn eigen succes geworden. De discussies daar vormden aanleiding om de inhoud van de informatie op de website zelf aan te vullen. Christian’s artikelen over verbouwen werden talrijker en met steeds meer inhoudelijke diepgang en in het kielzog daarvan kwam ik in 2008 aan boord met een verhaal over de elektrische installatie in Frankrijk. Uiteindelijk allemaal gebundeld in een aparte website over het klussen in Frankrijk en sinds vorig jaar juni, in zekere zin terug van weg geweest, grotendeels terug te vinden in de “Verbouwen” rubriek van Infofrankrijk. Voor de standaard vragen hoeven mensen niet eerst langs het forum, ze gaan rechtstreeks naar de gebundelde informatie zoals die hier en dankzij Google op veel plaatsen op het internet te vinden is. Dat is voor de trouwe forum bezoeker in zekere zin een onzichtbare stroom van vragen en antwoorden die zich ergens op het internet afspeelt.

@ Noë: opvallend blijft dat ondanks deze voor de routinier makkelijk te vinden informatie er toch wel eens verrast wordt gereageerd wanneer je de weg daarnaartoe met een eenvoudige link aanreikt. Op naar een apart zoeklicht op la une van Nederlanders.fr om de achtergrondinformatie hier makkelijker toegankelijk te maken. Misschien dat dit ook een wat andere indeling vergt van de openingspagina van Nederlanders.fr. Zo nu en dan hoor ik: ik vind het wat onoverzichtelijk daar en de zoekfunctie is niet meteen intuïtief te noemen. Ik denk dat het finetunen van de zoekfuncties samen met een nieuwe dwarsverbinding in deze “website catamaran” een goede gedachte is om koers te kunnen houden op de Internetzee.

Praktische suggestie: geen idee wie er op NLFR naar de “groepen” aan de linkerkant van de pagina kijkt. Het zullen er niet veel zijn. Waarom daar niet de thematische inhoud van Infofrankrijk vermeld? Wonen, Leven, Leren, Werken, Ondernemen, Verbouwen etc.?

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account