Reageer op: Warm water voorziening.

#209124
 Rene Horstman
Bijdrager

Cees, Een boiler is gewoon veel handiger, stroom moet je toch al aanleggen. En geen gesleep met veel gasflessen of aanleg van een dure gastank in de grond en leidingen. En weinig onderhoud voor een boiler ten opzichte van een gasketel plus een lagere aanschaf en installatie prijs.
Wat ik wel op wil merken is dat het in Frankrijk min of meer gewoon is om al gauw een 200 l boiler te plaatsen. Maar is er hier ook iemand die kan vertellen hoeveel warm water er voor een douchebeurt nodig is?
Een grote boiler heeft ook een groter buiten oppervlak en daardoor meer afkoeling en dus meer opwarming en dus betaalde energie nodig om op temperatuur te blijven dan een kleine boiler.
Wij wonen op dit moment erg klein en ook de boiler is dus klein!!: 15 liter om precies te zijn, en op de economische stand, dat wil zeggen ongeveer 68 graden kunnen we hier prima mee vooruit en kunnen we hier 12 minuten goed warm mee douchen op ruim 14 meter afstand van de boiler. Zelf eens geteld hoelang mijn douchebeurt duurt en dat was toch wel klaar na 6 minuten en toen blijven staan tot het water kouder werd. Wel staat de boiler gewoon altijd aan en wachten we een 5 tot 10 minuten voor de volgende kan douchen en dan is de boiler alweer geheel opgewarmd. We douchen met deze boiler met een regendouchekop en dat gaat dus uitstekend. Dus mijn ongevraagd advies is dus dat voor 2 personen een 50 liter boiler meer dan ruim genoeg is en je dan zeer lang onder de douche kan staan, ook als je alleen opwarmt in het lage nachttarief. Als je financieel wilt besparen kan je de boiler ook nog extra isoleren want de isolatie die er om heen zit is uiteraard wel ok, maar ook een compromis tussen goed isoleren en een niet te hoge kostprijs van de boiler.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account