Reageer op: Openen bankrekening in Frankrijk

#209029
 Jos le Conseiller 
Bijdrager

Bonjour,

Toen ik mijn optrekje in Frankrijk kocht kreeg ik na het tekenen van de Acte Authentique direct een verklaring van de notaire dat ik eigenaar was. Zoals de website Choisir schrijft over deze attestation:

Cependant, et pour faciliter vos démarches administratives suite à l’achat, vous devez recevoir une attestation de propriété immobilière, un document qui fait foi lorsque vous aurez à établir un contrat d’électricité, un abonnement au gaz, etc.

Met dat document kon ik probleemloos een bankrekening openen. Als een bank dat niet accepteert zou ik snel een andere bank zoeken. Een bank die al begint te zaniken als zich een nieuwe klant aankondigt, wat moet dat worden als u al klant bent en iets van ze gedaan wilt krijgen?

En ja, als men nog geen verblijfplaats in Frankrijk heeft en men wil huren zoals @krelis terecht opmerkt kan er een impasse ontstaan, overigens een Frans woord dat vaak opduikt in interacties met de Bureaucratie. Het schijnt dat een Attestation d’Hébergement daar uitkomst kan bieden, zoals ook opgemerkt in deze lijst van documenten om een bankrekening te openen. Maar gezien het effect van fonctionnaires op mijn bloeddruk ben ik blij dat ik dat traject niet in hoef. 🙂

Salutations, Jos

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account