Reageer op: Naden tussen gipsplaten afwerken

#208504

Christian, ik zag dat en dacht: zo kan het klaarblijkelijk ook. Laat duizend bloemen bloeien. Maar zelf gebruik ik liever een groot plamuurmes en een plakspaan. En hoe krijg je zo’n verfroller na afloop weer schoon? Uitspoelen in heel veel water en dan de rest door het riool? Dan groeien die buizen nog sneller dicht van binnen. Om over de effecten op een septic tank maar te zwijgen. En buiten op het grasveld levert wel een zwakke afspiegeling van een witte Kerst op maar lijkt niet echt aan te bevelen. De verfroller na gebruik weggooien is dan beter. Ook voor de omzet bij de Brico markten.

Nieuwsgierig geworden een snelle blik in mijn “Complete DIY Manual” van Collins geworpen. Die ene euro die dit omvangrijke boekwerk me kostte op een vide-greniers komt dan toch nog van pas, geen vergeefse diepte investering. Ook daar de standaard plamuurmes methode. Dat was in 1991.

Is de verfroller 26 jaar later dan technisch zo ver geëvolueerd dat het een manusje van alles is geworden? Een google rondje langs allerlei Europese bouwmarkten en YouTube filmpjes lijkt dat vermoeden niet te onderbouwen. Bij de Gamma deze korte instructie en hier een uitvoerige demonstratie uit België. Aan de slag zou ik zeggen: met plamuurmes en plakspaan.

Inderdaad benieuwd of iemand de verfroller methode al een keer life van nabij heeft mogen bewonderen. Zo niet, dan wordt het tijd voor een goed gesprek met de redacteuren van SystèmeD.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account