Reageer op: Prijsverhoging basispakket Canal Digitaal

#208130
 jako
Bijdrager

In TotaalTV valt inmiddels te lezen:

Canal Digitaal voegt FOX Sports aan Basis HD-abonnement toe

FOX Sports1 HD is sinds enige weken onderdeel van het zenderaanbod van de abonnementsvormen vanaf Familie HD. Vanaf 1 januari kunnen meer abonnees van Canal Digitaal naar deze zander kijken.

In een schrijven aan klanten die bij de satelliettelevisieaanbieder het Basis HD-abonnement afnemen, maakt Canal Digitaal bekend dat FOX Sports 1 HD vanaf 1 januari aan het zenderaanbod van deze abonnementsvorm wordt toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat, net als na de toevoeging aan het Familie HD- en Entertainment HD-abonnement, de maandelijkse kosten van dit abonnement met drie euro per maand omhoog gaan. In het schrijven aan klanten maakt de aanbieder echter bekend dat de eerste zes manden tegen het huidige maandbedrag naar de zender gekeken kan worden. Op FOX Sports 1 HD zijn onder meer de belangrijkste wedstrijden uit de Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie live te zien.

Overeenkomst

Canal Digitaal-eigenaar M7 Group sloot enkele maanden geleden een nieuwe distributieovereenkomst met Eredivisie Media & Marketing met betrekking tot de doorgifte van betaalzender FOX Sports. Hierdoor moet voor iedere abonnee, of deze nu wel of geen abonnement van de betaalzender afneemt, een afdracht aan Eredivisie Media & Marketing gedaan worden. De nieuwe overeenkomst is bij alle Nederlandse aanbieder die FOX Sports aanbieden van toepassing. Uitzondering is Ziggo. Deze aanbieder heeft tot en met 2020 een nog doorlopende overeenkomst en hoeft alleen voor elk daadwerkelijk afgenomen FOX Sports-abonnement een afdracht te doen.

Nieuw abonnement

Canal Digitaal kondigt wel een nieuwe abonnementsvorm aan waarin FOX Sports niet in het zenderaanbod is opgenomen. Het nieuwe abonnement komt volgens de aanbieder begin 2018 voor abonnees beschikbaar. Verdere details over bijvoorbeeld zenderaanbod en prijsstelling maakt Canal Digitaal echter niet bekend.

___________________

Ik vermoed dat vanuit de telefonische contacten zo veel tegengas is gekomen op het invoeren van een ‘eredivisiebelasting’ dat besloten is om een nieuw pakket te creëren zonder voetbal. Maar aangezien Canal Digitaal ook voor deze kijkers de ‘eredivisiebelasting’ gewoon moet betalen kan dit m.i. geen aantrekkelijk pakket worden.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account