Reageer op: Verlies horizontale zenders

#207744
 jako
Bijdrager

Ik ging er eigenlijk van uit dat je Topfield vanwege vergelijkbare mogelijkheden ook al was aangesloten op je netwerk zodat het slechts zou gaan om inprikken van de reeds bestaande kabels.

Voor het brengen van internet naar een plek waar WiFi niet lukt is een powerline adapter de handigste oplossing: De netwerkaansluiting gaat via de stroomkabels in huis naar het stopcontact waar dat nodig is. De constructie bestaat uit twee kastjes: de ene komt in het stopcontact dicht bij het modem en wordt via een (meestal meegeleverde) utp kabel aangesloten op het modem. Het tweede kastje komt in een stopcontact vlak bij de ontvanger en via de utp kabel aangesloten op de ontvanger. Powerline adapters zijn beschikbaar in verschillende prijsklasse’s en snelheden. Ik heb zelf deze in gebruik. Je kunt die vervolgens weer uitbreiden met modules om meer aansluitingen te realiseren of WiFi naar een andere ruimte te brengen. Als je geen stopcontact wilt/kunt opofferen kun je ook een module kopen met geïntegreerd stopcontact. Koop die dan wel in Frankrijk anders zit je met een verkeerde randaarde.

‘even’ de ontvanger verplaatsen naar het modem is geen oplossing. Zonder ook de TV mee te nemen en alles in de buurt van je modem weer aan te sluiten kun je niks zien en dus ook je ontvanger niet bedienen. Dan kun je nog beter een lange utp kabel kopen en die tijdelijk door het huis leggen. Maar dan gaat toch een groot deel van het bedieningsgemak verloren. Ik zou voor powerline adapters kiezen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account