Reageer op: Hoofdschakelaar slaat snel uit bij (dreigend) onweer

#206894

Jacqueline, na ongeveer tien uur autoroute maak ik het me zelf makkelijk, copy/paste:

“Het schema van een grote triphasé groepenkast. Met de invoering van het amendement 5 mag een “gemengde” groepenkast, zowel monophasé als triphasé groepen, niet met slechts één drie fase aardlekschakelaar worden beveiligd. De enkelfase groepen komen achter bipolaire aardlekschakelaars: een voorbeeld. Aangeraden wordt om de triphasé onderdelen en tête d’installation te plaatsen.”

Bron: de rubriek verbouwen hier op de website, de tien gebundelde artikeltjes over de Franse elektrische installatie. Een verkorte versie van hetgeen in hoofdstuk 13 op deze website is te vinden.

Copy/paste once again:

“Nog meer werk aan de winkel: hoe bouw je een gevaarlijke groepenkast om tot een moderne en veilige. En wat er zoal dan toch nog misgaat bij de inbedrijfstelling. Een case study.”

Verdere aandachtspunten: te veel om op te noemen. Eén aspect toch even voor het voetlicht.In oudere elektrische installaties zijn alle “neutre” draden keurig op één klemmenblok bevestigd, en vaak is er ook verderop in de installatie alles wat maar blauw is doorverbonden. Ontvlechten is hier het devies, traceren welke aderparen bij elkaar horen en waar ze naar toe gaan. Want zodra een aardlekschakelaar door dit probleem van de “common neutral” een ander stroomcircuit tegenkomt dat slaat hij door de veroorzaakte foutstroom onherroepelijk af.

Britse timmerlieden zeggen wel eens: measure twice, cut once. Geldt ook voor het renoveren van een elektrische installatie. Eerst denken, uittekenen en dan pas de handjes laten wapperen. De bouwvakpraktijk laat wel eens de omgekeerde volgorde zien. Veel leesplezier toegewenst.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?