Reageer op: Hamon, Mélenchon, Jadot en Macron

#195855
 bosbess
Bijdrager

Jako, het gaat natuurlijk niet alleen om het betalen van een studie. Het gaat er vooral om dat je daar dan tijd voor hebt. En niet alleen daarvoor. In mijn artikel over het basisinkomen op NLers.fr schreef ik:

“Het interessante van het basisinkomen is dat het oorspronkelijk een idee was van linkse politici met sociale motieven (zoals ooit de PPR in Nederland), maar dat het tegenwoordig ook wordt gepromoot door rechtse politici. Waar linkse politici wijzen op de sociaal-rechtvaardige voordelen zien rechtse politici er economische en financiële voordelen in (sociale-lastenverlaging voor bedrijven, koopkrachtbevordering), alsmede een symbool van hun vrijheidsideaal. Werk wordt meer dan werken in loondienst of als ondernemer. Werken wordt naar keuze ook studeren, vrijwilligerswerk, mantelzorg, huishouden, kinderen verzorgen en grootbrengen. Iedereen krijgt de vrijheid om zelf te bepalen hoe hij zijn leven indeelt, omdat “werken voor een baas” niet meer een voorwaarde is om te overleven.”

En over de franse plannen voor een proef met het basisinkomen:

“Eind mei 2016 is een senaatscommissie ingesteld van zowel linkse als rechtse senatoren. Zij hebben alle voor- en tegen-argumenten bestudeerd en gesprekken gevoerd in Nederland en Finland. Na drie maanden kwamen zij unaniem tot de conclusie dat het basisinkomen een experiment verdient…….. De commissie wijst erop dat het franse sociaal-fiscale systeem inefficiënt is. De sociale voorzieningen van het land kosten een derde van het nationale bruto inkomen, terwijl 14% van de bevolking (bijna 9 miljoen personen) op of onder de armoedegrens leeft. Bovendien hebben studies aangetoond dat de digitalisering van de economie tussen de 9 en 42% van de werkgelegenheid bedreigt, aldus de commissie.

Is die senaatscommissie nou zo stom of ben jij zo knap?

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?