Reageer op: EDF e-mail

#188564
 bosbess
Bijdrager

Hoera Cees, over één ding zijn we het eens: Macron for president!

Over Hollande worden we het nooit eens. Net als (bijna) alle Fransen meet je het beleid van een president af naar de werkloosheidscijfers, terwijl een kind voor je kan uittekenen dat met de toenemende automatisering, robotisering en digitalisering er alleen maar banen verdwijnen terwijl de wereldbevolking almaar blijft groeien. Toch knap van de man dat nu al drie maanden achter elkaar de werkloosheidscijfers dalen, nietwaar?

Het welzijn van een land bestaat niet alleen uit economie. Weet je wel wat de man op sociaal terrein allemaal tot stand heeft gebracht? Ik hoef alleen maar te denken aan le mariage pour tous. Ik neem trouwens maar aan dat je Hollande waardeloos vindt en niet mij, omdat ik hem een goede president vind. Of misschien vind je ons allebei wel waardeloos.

Leuk dat je me er eerst op wijst dat vuurwerk een oude traditie is, die ik moet accepteren (en liefst respecteren) en dat ik nu niet met mijn tijd meega omdat ik de agressieve commerciële benadering via internet niet op prijs stel. Ik houd van mijn privé. En ik kan goed zelfstandig denken. Vroeger geen kerels aan de deur en nu geen agressieve emails in m’n Postvak die me willen overhalen om dit of dat te bestellen.

Ongetwijfeld zijn er mensen die dat wel nodig hebben, want ze sturen die rommel niet rond wanneer het niets oplevert. Maar ik in ieder geval niet. Ik ben 76 en ik vind dat ik me aardig red in de digitale wereld, al snap ik soms de ballen van de allerlaatste ontwikkelingen. Maar dat komt allemaal vanzelf, soms met behulp van mijn dochter, bijvoorbeeld toen ik overstapte van Orange naar Free, of met behulp van QueChoisir toen ik overstapte van EDF naar Lampiris. Ik bestel regelmatig iets via internet, maar alleen wanneer wat ik wil in winkels in de buurt niet te koop is. Dus je hoeft me geen digitale lessen te lezen. Ik ga met m’n tijd mee voorzover ik dat zelf wil en niet verder.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?