Reageer op: EDF e-mail

#188559

Bonjour,

Ik heb deze mail ook ontvangen. Zoals ik altijd doe heb ik er eens rustig naar gekeken. Als technicus ben ik voornamelijk ge├»nteresseerd in feiten. Er wordt al genoeg feitenvrij geroeptoeterd over spam, phishing en Russische hackers ­čÖé

De link in mijn exemplaar verwees naar
http://www.relation-client-edf.com/Go/
die een forward doet naar
https://particulier.edf.fr/fr/accueil/

Die laatste link is identiek aan die van mijn standaard EDF “Espace Client” waar ik normaal gesproken mijn electriciteitsrekening betaal. De “https” duidt op een versleutelde verbinding met een geauthenticeerde server. Mijn browser rapporteert geen problemen met de certificaten van de site.

Als ik de link volgt krijg ik slechts een formulier waarop ik kan aangeven of- en welke informatie ik van EDF wilt ontvangen: CGV, infos commerciales, et cetera. Er wordt nergens gevraagd om passwords, identiteiten of wat dan ook. Ik concludeer derhalve dat er voor mij persoonlijk geen risico is om op deze vragen te antwoorden. Alle vakjes staan al aangekruist zoals ik ze wil, dus ik breng geen veranderingen aan, bevestig dat ik geen robot ben en druk op de knop “envoyer”.

Een paar dagen later krijg ik w├ę├ęr zo’n gelijkvormig mailtje van EDF, nu met de titel “Monsieur, ne nous oubliez pas!”. Blijkbaar ziet de website niet het verschil tussen iemand die komt en niets wil veranderen, versus iemand die helemaal niet komt.

Deze SNAFU zou mijn laatste onzekerheid wegnemen, dergelijk gepruts kan niet anders dan van de werkelijke EDF afkomstig zijn ­čÖé

Salutations, Jos

┬ę2021 Communities Abroad ┬á| ┬áinfofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?