Reageer op: Keldervloer

#200796

Bonsoir Cees,

Vroegah legde men poreus tegelwerk (carreaux en terre cuite of tomettes) direct op het zand. Dat zou jij ook kunnen doen. In elk geval geen betontegels of geglazuurde grestegels die geen vocht doorlaten.

Christian geeft aan “niet voegen”, ik interpreteer dat als “niet voegen met cement, voegspecie of dergelijke”. Belangrijk is allereerst om de voegen zo smal mogelijk te maken. In die oude vloeren vulden deze nauwe voegen zich in de loop der tijd vanzelf met ingelopen vuil en dergelijke. Zelf kun je eventueel de voegen vullen met een papje van klei (argile), dat dringt gemakkelijk in de smalle kieren en het overschot is gemakkelijk te reinigen.

Talloze oude vloeren, zeker ook in kelders, zijn op deze wijze gelegd in oude gebouwen waar vochtdoorlatendheid van groot belang was. Het resultaat kan er prachtig uit zien.

Vloer in terre cuite

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account