Reageer op: Welkom in de chambres d'hôtes.

#195150
 Noë
Sleutelbeheerder

Veel uitbaters zien ’tafeltje-dekje’ als een oplossing voor de genoemde problemen: Je nodigt mensen op je terras uit om hun zelf gekochte etenswaren te nuttigen. Meedoen aan de table d’hôte moet vrijblijvend zijn, het is helemaal niet erg dat er zichtbaar mensen zijn die niet meedoen. Je dekt de tafel en nagenoeg iedereen zal dan de drankjes bij je bestellen. Je kunt zelfs heel open aangeven dat je begrijpt dat ze de op de markt gekochte worst en kaas willen opeten, maar dat je begrip vraagt voor het uitgangspunt dat ze dan bier en wijn bij jou bestellen. Geen eten/extra schoonmaak meer op de kamers, de meeste klanten vinden dit heel prettig en bestellen graag de wijn.

Overigens: ik zie erg veel voorschriften en verboden bij de CdH van Capitaine. Pas daarmee op, de trend in het hedendaagse toerisme is precies de andere kant op: hoe meer vrijheid om zelf te bepalen wat je doet als gast, hoe hoger de bezettingsgraad van de CdH. Voorbeeld: wel een TV op de kamer, maar de vrijheid om die de gehele vakantie uit te laten, of juist niet. Overal wifi = hogere bezettingsgraad. Er zijn meer en meer toeristen die hoge kwaliteit wifi, binnen en buiten, als EERSTE zoekcriterium gebruiken voor het maken van de keuze van de te reserveren accommodatie!

Wim

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?