Reageer op: LED lampen gratis en voor niets

#188436
 jako
Bijdrager

Waarom zouden die lampjes allemaal wat anders doen? Die snijden in principe allemaal exact hetzelfde stukje uit hetzelfde deel van de fase en per definitie keurig synchroon op de 50 HZ van de EDF. Alleen door tolerantie op componenten zal er een kleine variatie zijn. ‘s-avonds is de ‘normale’ belasting van de industrie e.d. al erg laag, dus de invloed zal relatief groot zijn naarmate de aantallen LED lampen toenemen.

Vermogensmeters meten per definitie geleverd vermogen, ik zou niet weten hoe die blind vermogen meten. Er is immers netto niets geleverd aan de consument?

Dat de EDF 2 keer zo veel stroom in het net moet sturen dan er voor het leveren van het gevraagde vermogen nodig is, daar merkt de consument niks van.

Uit de literatuur begrijp ik dat professionele verlichting een PF>0,9 moet hebben. Voor de consument is dat nog niet geregeld, kennelijk omdat het voorschakelapparaat dan (nog) niet in de fitting past. Je kunt er natuurlijk op wachten dat LED lampen voor de consument ook veel minder blindstroom mogen vragen, net als destijds bij TL buizen is geregeld.

P.S.
Zie je dat jouw Philips lamp van 11,5 watt meer verbruikt, maar minder stroom trekt: 70mA tegen 75 mA voor de Thomas Watt van 9 Watt. Het verschil moet zitten in een betere PF.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account