Reageer op: Traditioneel muren voegen en bezetten – draadje

#201413
 le Renovateur
Bijdrager

Voegen -pas op voor een tennisarm. Te lang voegen is voor ongetrainde armen funest. Je zal niet de eerste enthousiaste doe het zelver zijn die na een paar uur voegen de arm niet meer op of neer kan doen. Zorg dus voor voldoende afwisseling en werk nooit meer dan 1 betonmolencharge van ca 80 liter achter elkaar weg in je uppie. Bovendien begint die charge na enige tijd al uit te harden, dus maak nooit meer specie aan dan je in 1 uur kan verwerken.

Ergonomisch voegt je het gemakkelijkst met de voegspijker op een hoogte tussen navel en schouders. Vermijd zoveel mogelijk hoger of lager. Bij gebruik van een schilderszitje op een ladder of van een rolsteiger bij voorkeur elke sport in de hoogte gebruiken.

Zoals eerder vermeld is kost het gebruik van een pannenstrijker aanmerkelijk minder energie/spierkracht dan bv een kattentong. Los van een fraaiere en vlakker voeg zorgt de hefboomwerking ervan dat je veel minder hoeft te drukken dan met de kattentong. De kattentong zorgt door de veel scherpere punt bijna altijd voor spoorvorming in de voeg.

Dit laatste kan voorkomen worden door de voeg diagonaal af te strijken in plaats van in de richting van de voeg. Het beste eindresultaat wordt bereikt als het voegwerk al voor de nabewerking er fatsoenlijk uitziet. Dit is echter zelden het geval. Niet nabewerkt voegwerk kan een huis onverkoopbaar maken !

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account