Reageer op: CSG/CRDS en de Affaire de Ruyter – recente ontwikkelingen.

#196658
 Joost Kubbe
Bijdrager

@ Gerry:
Ja sinds 1 januari 2016 heten de sociale lasten geen sociale lasten meer, maar er is weinig kans de dat de franse fiscus met dit spelletje aan de toorn van de EU zal ontsnappen.
U kunt rustig de ontwikkelingen afwachten, en voor eind 2017 een bezwaarschrift indienen, bij afwijzing gevolgd door een actie voor het Tribunal Administratif.
Tegen die tijd is er misschien meer klaarheid in deze zaak.

Voor de oude verkopers van augustus 2012 tot oktober 2015, heb ik inmiddels voor een aantal klanten een gedeeltelijke teruggaaf kunnen bewerkstelligen, 13,5 % ipv de teruggevraagde 15%, verhoogd met de wettelijkke rente sinds de betaling. De resterende 2% worden geweigerd onder het motto dat dat geen sociale lasten betreffen. Onzin, dus voor al deze klanten heb ik beroep aangtekend bij het Tribunal Administratief, met de stellige overtuiging dat we al deze zaken gaan winnen, want de fiscus heeft de notarissen in oktober 2015 opdracht gegeven de 15,5 %, dus de totaliteit, niet meer te innen tot 31.12.2015. Aangezien iedereen gelijk is voor de wet, zullen dus de 2% ook te voorschijn moeten komen voor de eerdere betalers.

Een herinnering aan alle verkopers van 2014 en 2015: Dient U zo snel mogelijk een bezwaarschrift in, ik heb op 28 januari een bezwaarschrift voor een verkoop in 2014 ingediend, en vandaag, na 2 keer heen en weer mailen met de fiscus, de toezegging voor de (gedeeltelijke) teruggaaf ontvangen. De uitbetaling volgt dan binnen een week. Hulp nodig ?

Joost Kubbe.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account