Reageer op: Electra aanvragen / aan laten leggen

#187159
 Anoniem
Inactief

Dank allen 🙂 het off-grid leven bevalt ons ook prima. Over een paar uur gaan we weer die kant op. Ik ben al behoorlijk thuis in zonnesystemen, groot en klein.

Voor nu kiezen we voor klein ivm de onverwoestbaarheid:
270Wp zonnepanelen
140Ah accu’s + simpele PWM lader
Ben nog bezig de juiste plek te vinden voor mijn antieke Rutland 710 windmolen, slechts 50Watt maar als dat vrijwel constant loopt in de winter heb ik stroom genoeg.

Dan kan ik het met ~30 liter benzine het hele jaar af.

Er is al een goede Honda 4000 W generator (geen neppe chinees).

Maargoed ik raak off-topic (wel interessante materie hoor!), ik was vooral benieuwd of de medeleden die wat meer onderlegd waren in wet en regelgeving niet een ‘maas’ kenden om alsnog vrijwel gratis (en niet over de rug van de kleine gemeenschap) stroomaansluiting te krijgen. (als in de tijden van de monopoly door EDF).

bv: 1 zonnepaneel plaatsen en zeggen dat je terug wil leveren oid 🙂 Soms kan er tijdelijk zo’n loophole zijn, die wil ik dan niet missen. Zelf al zou ik stroom hebben dan zou ik bij voorkeur 1 aansluiting in het huis en 1 in de schuur hebben en verder heerlijk off-grid blijven 😛

ik heb nog in overweging een oude toyota prius te kopen en deze ‘te slopen in eigen beheer’. Dit is een mooie generator die zelf even kort start als de accu leeg raakt. Je kunt max 100A 12V eruit trekken (1200W) want de DC-DC converter die van de main accu-pack de start motor bijlaadt is 100A. Andere optie is rechstreeks uit de ~110V DC gaan tappen maar daar is een behoorlijk dure omvormer voor nodig, en met 100+ V DC stroom speel ik liever niet zelf (dodelijk).

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account