Reageer op: Electra aanvragen / aan laten leggen

#187167

Bonsoir Xychix,

Als de aanleg niet over eigen terrein kan plaatsvinden bent u inderdaad aangewezen op de uitvoerende partij ErDF, die in principe daarvoor kan vragen wat zij wil, je zou het bijna chantage kunnen noemen. In dit geval sluit ik mij dan ook aan bij de schrijvers hierboven en denk dat u beter af bent zónder aansluiting op het electriciteitsnet. Afgezien van de kosten scheelt dit ook de frustratie van te moeten buigen voor een afzettende monopolist (iets wat voor mij persoonlijk toch behoorlijk sterk zou meewegen) en dan dooft alsnog het licht.

Wanneer u besluit om definitief los te blijven van het electriciteitsnet, kunt u overwegen om wat te investeren in een zo comfortabel mogelijke lokale energieopwekking. Ik denk dan aan een prima aggregaat op diesel zodat u er goedkope fioul in kunt gooien, opgesteld in een apart gebouwtje met goede geluidsisolatie en een flinke brandstoftank. Warm water produceert u het beste met zonnecollectoren die het water direct verwarmen, met een ruim bemeten buffervat eneventueel in combinatie met houtstook. Zonnepanelen eventueel in combinatie met een accubatterij om nóg beter van de zonne-energie te kunnen profiteren.

Wellicht ter overweging, bij onze Amerikaanse vrienden vindt u een schat aan informatie over alle mogelijke vormen van “off grid” gaan zoals zij dat noemen. Ik de USA is dat namelijk een vrij bekend fenomeen, er zijn daar nogal wat afgelegen plekken waar écht geen electricteitskabel komt, en ook nooit zal komen. Bijvoorbeeld dit artikel biedt een heel lezenswaardig overzicht van de materie, met veel tips voor eventuele verdere studie. Zich goed zelfvoorzienend inrichten kan een hele leuke uitdaging zijn en kan zelfs positief uitpakken voor de waarde van uw huis, zoals Ratatouille ook al terecht opmerkt.

Succes!

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account