Reageer op: Electra aanvragen / aan laten leggen

#187157

Tweede vraag: moet de kabel in de grond, of is de ERDF desgevraagd ook bereid er een ligne aérien van te maken? Graven is duur en koper tegenwoordig ook, vandaar mijn derde vraag: voor welke puissance souscrite is die eerdere offerte bedoeld, en voor wat voor soort aansluiting: triphasé of monophasé?

In een aantal oudere discussies op internet wordt als indicatie voor de strekkende meter prijs voor zo’n nieuwe aansluiting een bedrag genoemd van rond de € 32,50, en dan zou je met overige aansluitkosten toch een stuk lager uit moeten komen dan die € 32.000.

Ik heb snel even door de laatste prijslijst van ERDF interventies gebladerd, maar zo snel niet iets gevonden dat de vraag volledig beantwoord. Bovendien houdt de ERDF vaak een slag om de arm: vraagt u maar een devis aan.

Ooit kwam een groot deel van de rekening voorheen bij de gemeente terecht. In 2003 zijn de verhoudingen EDF/locale autoriteiten/particulieren stevig op de schop gegaan en in 2008 nog een keer. Over die laatste veranderingen hebben de rond Parijs samenwerkende gemeentes in dit document verslag gedaan. Waarom deze samenwerking in SIPPEREC verband? Om niet als kleine gemeente aan de vergadertafel het onderspit te delven wanneer aan de andere kant de routiniers van het machtige EDF een kat en muis spelletje spelen met monsieur le maire et les conseillers.

Andere oplossing: zonnepanelen voor een site isolé. Bij Conrad, ze hebben in Wenen zelfs een echte winkel, zag ik een paar jaar geleden een behoorlijk groot aanbod aan kant en klare oplossingen. Niet ieder huisje in de bergen kan immers op het stroomnet worden aangesloten.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account