Reageer op: schouw

#199192
 ratatouille
Bijdrager

In de zinken versie van het voorbeeld van Jos zie je dat -met de stroomrichting mee- de bovenkant onder de pannen ligt, de zijkanten op de pan, net na de golf, maar met een randje die omhoog staat, iets wat met deze hoge pannen ook wel kan, en onder aansluit op de pannen. De zinken versies lijken een beetje op de Velux kaders. Die hebben ook een goot.

Met lood is het de bedoeling dat je dat aan de bovenkant onder de pannen aanbrengt, aan de zijkanten moet het lood op de pannen en ook aan de onderkant op de pannen aanbrengen, fraai is het niet. Veel fraaier zijn de schoorsteen opbouw van poujoujat.

Zoals je ziet hebben die zelfs bij een RVS DW schoorsteen, en mooie oplossing voor de dakdoorvoer, je kunt ze in elke gewenste kleur -laten- spuiten.

Mijn in DE gekochte versie heeft echter een gewone loodlabbe. De schoorsteen zelf is erg fraai maar de doorgang met die flap is minder. Je kan bij het bevestigen een ril polyurethaan kit of gewone siliconenkit op de pan aanbrengen en daar het lood over laten lopen, en dan met de klopper inwerken.

De bovenkant van de slabbe moet je traditioneel met kopspijkertjes in de panlat vast zetten, dwars door het lood heen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account