Reageer op: aow gat en opbouw

#196251
 mimi mentink
Bijdrager

ABP heeft wel de (toekomstige) pensioengerechtigden gewezen op het stoppen van de partnertoeslag en diverse verzekeringsmaatschappijen zonden toen offertes voor een soort levensverzekering om dit hiaat op te vangen. Toen wij in 2002 naar Frankrijk vertrokken stuurde ABP ons nog een overzicht voor de in die tijd vigerende sociale wetgeving. Ook kregen we het advies ons vrijwillig te verzekeren voor AOW. En bij het oprekken van de AOW-gerechtigde leeftijd zijn we steeds door ABP op de hoogte gehouden.
Stom is niet het juiste woord. Maar u zou uw pensioenfonds eens kunnen vragen, waarom u zo slecht geïnformeerd werd.
Het vervelende is dat je na vertrek uit Nederland steeds wordt geconfronteerd met veranderingen. Wij zagen in de tijd dat we voor de ziektekosten en AWBZ verplicht via Nederland verzekerd werden diverse mensen in de financiële problemen komen: men was in Frankrijk voor een aanzienlijk lager bedrag verzekerd.
Ik verwacht eenzelfde probleem wanneer het belastingverdrag tussen Nederland en Frankrijk ophoudt. De Franse inkomstenbelasting is voordeliger. Voor ABP-ers die nog inkomstenbelasting over hun pensioen aan Nederland verschuldigd zijn, maar haast niets als inkomstenbelasting over hun AOW aan Frankrijk verschuldigd zijn, zal het dan ook tegenvallen. Hiermee kan nu al rekening worden gehouden.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account