Reageer op: aow gat en opbouw

#196260
 h.zwolle
Bijdrager

Goedemorgen,
Jeroen bedankt voor het overzicht, toch zijn de effecten hiervan relatief gering.
Zo als ik al eerder meldde is het beleggingsresultaat direct van invloed maar het is te makkelijk om te zeggen, zoals zo vaak gebeurt , dat de jongeren voor de vut en het pensioen van de ouderen betalen.
Voor de zuivere beeldvorming moet je hier denk ik spreken over actieven en in actieven want maar al te snel denkt een twintiger dat hij dus opdraait voor de ouderen. Als aan één kant de kraan open staat bij de fondsen omdat oensioenen moeten worden uitgekeerd aan inactieven is het logisch dat je bij moet vullen met premies van actieven want anders raakt de pot leeg.
Maar al die nu- inactieven hebben 30 of 40 jaar lang wel premie betaald, in dezelfde foute gedachte dus , dat jongeren opsraaien voor ouderen, hebben zij ook premie betaald voor de dan al niet actieven. De pensioenen zijn bovendien al vanaf 2008 niet meer geindexeerd waardoor de in actieven, die al fors betaald hebben in de eindloonregeling, er al minimaal 10% op achteruit zijn gegaan.En dit beeld handhaafd zich nog 10 jaar dus de in actieven zijn weldegelijk flink de klos.
Tel daar nog bij op het Aow gat en de korting op de opbouw, dan kan je er toch niet om heen dat juist de ouderen nu flink inleveren, en wel op een manier die elders niet voorkomt…..over soladiriteit gesproken

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account