Reageer op: Satellietontvangst

#186804
 jako
Bijdrager

€4,- per meter is nogal aan de prijs. Ik kijk vooral naar de specificaties: de demping per meter, de ongevoeligheid voor instraling (4G) en het frequentiebereik.

Primair heb ik altijd maar 1 eis: het mag geen CSS kabel zijn. CSS staat voor Copper Clad Steel. Dat is staaldraad die voorzien is van een heel dun laagje koper en is de goedkoopste coax kabel. Gebruik dat nooit, dat werkt prima voor hoogfrequente signalen die zich door de koperen buitenzijde wurmen, maar satellietontvangst gebruikt ook laagfrequente signalen voor het aansturen van de LNB en zelfs gelijkspanning als voeding voor de LNB en het schakelen van de hoge en lage band. Die signalen gaan heel slecht door (roestend) staal. Het type kabel staat normaliter elke 50 cm op de kabel gedrukt.

Ik zou wel de gehele kabel vervangen, koppelingen zijn weer mogelijke bronnen van ellende. Deze kabel lijkt de juiste spec’s te hebben (alleen koper, dus geen staal en geen aluminium folie) en 20 meter wordt voor €33 zelfs gratis thuis bezorgd…

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account