Reageer op: Wie is er nog steed Charlie en wie niet meer ?

#194027
 Anoniem
Inactief

Ja, Charlie Hebdo heeft maar heel weinig statements op schrift naar buiten gebracht.
Wat Charlie te zeggen had brachten ze tot uitdrukking in hun cartoons.

Ik dacht dat het stukje uit de Volkskrant – ondanks dat ik persoonlijk die tot de linkse kerk reken – het lezen waard was. Is iemand een andere mening toegedaan dan mag dat best en dan hoeft zo iemand het niet te lezen.

Verder denk ik dat iemand die zo’n stukje interessant vindt en het plaatst op een forum “ter lehring ende vermaak” van andere lezers – indien zij dat wensen tot zich te nemen – daar geen grote verhalen aan toe hoeft te voegen.

De conclusie van de schrijver van het stukje was duidelijk maar voor wie het niet goed gelezen heeft herhaal ik die nog maar eens :

“In de samenleving lijkt de harde lijn aan de winnende hand. Volgens een recente enquête van het bureau Ipsos gelooft 74 procent dat het secularisme – de laïcité – in gevaar is en 54 procent meent dat de islam niet in overeenstemming gebracht kan worden met de waarden van de Franse samenleving.”

Dat mag U gerust allemaal “lullig” vinden maar ik trek daaruit de conclusie dat 54 % van de Franse bevolking – tenminste volgens deze Ipsos enquête – zich bewust is van het gevaar dat de islamisering Frankrijk bedreigt en dat deze filosophie dus ook de normen en waarden van de Franse samenleving bedreigt. En dat heeft dus helemaal niets met Godsdienstvrijheid te maken.

En aangezien dat mijns inziens ook de strekking was van de cartoons van Charlie Hebdo – waarvoor nagenoeg de hele redactie uitgemoord is – concludeer ik slechts dat 54 ten honderd i.e. 54/100 van de Franse bevolking NOG STEEDS Charlies zijn.

Dit dus even in vergelijking met de situatie onmiddellijk na de moordpartij waarbij iedereen zo ongeveer pretendeerde Charlie te zijn, terwijl daarvan velen zich ten onrechte het etiket “je suis Charlie” hebben opgeplakt.

Zo liepen er bijvoorbeeld op de Champs d’Elysee regeringsleiders innig gearmd die echter in hun eigen landen de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting bloedig onderdrukken en zelfs een aantal notoire sponsors van het Islamterrorisme.

Dus niet iedereen die pretendeert Charlie te zijn (geweest) handelt daar ook naar.

Hopelijk heb ik het nu beter duidelijk gemaakt maar als dat niet zo is dan ” roept u maar”.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account