Reageer op: Een internetwinkeltje en legaal ondernemen.

#196684
 oom kees
Bijdrager

Bedankt Rob en Wim voor jullie adviezen.

Ik kan er wel iets naders over zeggen.

Ik werk voor de UN en verblijf nu een paar maaden in Frankrijk, en Frankrijk is nu mijn residence principale alhoewel ik ook nog een adresje heb in Nederland maar ik heb me daar wel officieel afgemeld< Ik neem dus aan dat ik over 2015 belastingplichtig ben in Frankrijk tenzij er een speciaal statuut is voor UN medewerkers.

Over mijn idee wil ik niet al te veel kwijt maar het is geen verkoop van producten maar pure dienstverlening waarvoor de klanten een bijdrage betalen en er ook nog een en ander binnenkomt – als het allemaal goed gaat – aan sponsoring en reclameboodschappen. Ik moet dat een beetje vaag houden.

Hoe hoog de opbrengst wordt kan ik met geen mogelijkheid zeggen maar ik HOOP het eerste jaar ca 10,000 euro te maken – het is pure bijverdienste en kosten heb ik eigenlijk verder niet omdat ik een goede vriend heb die voor mij de IT doet en de website bouwt.

Kun je zeggen of ik in dit scenario mij moet aanmelden als ondernemer en laten registreren bij de Chambre de Commerce ?
En moet ik de opbrengst opgeven voor de Franse inkomstenbelasting ?

Als ik bij mijn salaris van de VN – zeg rond 50 mille – er nog ca 10 bijverdien wat kost mij dat dan – ruwweg om een idee te hebben aan belasting ?
Moet ik ook sociale lasten gaan betalen ? Ik ben al ziektekosten verzekerd door mij job.

Kun je er met deze vage en summiere gegevens iets van zeggen ?

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account