Reageer op: 2015: Koningsdag in de Languedoc en Palingaktie

#190242
 Noë
Sleutelbeheerder

Op verzoek van een bestelster van paling laat ik ook gestoomde makreel met de paling meekomen.

Wat is het verschil tussen gerookte en gestoomde makreel? De makreel die je overal kunt vinden is gestoomd, maar smaakt en ziet er gerookt uit. En wat is dan die gerookte?

Beide makrelen zijn gerookt. Het verschil zit hem in de rooktemperatuur. De gestoomde makreel is warm gerookt, bij een graad of 70. Daarbij wordt de vis dus ook gaar. Paling wordt ook op deze manier klaar gemaakt.
Gerookte makreel wordt eerst gepekeld en vervolgens koud gerookt, waarbij de temperatuur van de rook niet boven de 25 tot 30 graden komt. De makreel gaart dus niet, maar droogt eigenlijk in de rook. Vergelijk het met gerookte zalm.

De makreel die je bij de visboer of de supermarkt tegenkomt, is de gestoomde variant. Gerookte makreel is moeilijker te krijgen.
U kunt dus naast de paling ook gestoomde makreel bestellen, die u op 26 april in Coulobres in ontvangst kunt nemen. De makrelenwegen ca 250 gram, zijn apart vacuum verpakt en kosten € 4,20 per stuk inclusief verzendkosten.

Bestellen doet u door VOOR 19 april 2015 een cheque met een veelvoud van 4,20 euro te sturen aan ons huisadres: Henri Bik, 20 Rue Adrien Bernard, 34140 Mèze. Zet SVP uw emailadres achter op de cheque zodat wij de ontvangst kunnen bevestigen.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?