Reageer op: TNT SAT in Nederland

#186494
 jako
Bijdrager

@Petrus:France 5 kan niet ontvangen worden met een CanalDigitaal decoder, je bedoelt waarschijnlijk de zender TV5 monde, die weer een andere programmering heeft dan TV5 FBS.


@Leonvandelft
:
Een TNTSAT decoder kan geen Nederlandse gecodeerde zenders ontvangen en een CanalDigitaal ontvanger voor de Nederlandse zenders kan geen gecodeerde TNTSAT zenders ontvangen. Je hebt dus twee verschillende ontvangers nodig met elk een eigen kabel naar de schotel.

Daarnaast zitten de TNTSAT zenders op Astra1, 19.2 graden oost en de Nederlandse zenders op Astra3, 23.5 graden oost, een andere satelliet dus. Beide zijn met 1 schotel te ontvangen als een z.g. Duo LNB wordt gebruikt.

Voor ontvangst van de Nederlandse zenders is een abonnement bij CanalDigitaal nodig met ongeveer dezelfde kosten als een kabelabonnement.

Een schotel en LNB (kop) kun je overal kopen, ook in Nederland. Een TNTSAT decoder kun je in elke Hypermarché en Brico in Frankrijk kopen. De bijgeleverde smartcard is 4 jaar geldig, daarna moet je een nieuwe kaart kopen. Dat kan op internet, maar wordt alleen geleverd op een Frans adres.

Wil je de ontvangst inderdaad combineren met een Nederlands abonnement bij CanalDigitaal, dan kun je de juiste schotel gratis krijgen bij een abonnement.

Bedenk dat de Franse publieke zenders France 2,3,5 ook ongecodeerd, dus zonder smartcard, te zien zijn op de ‘Franse’ satellietpositie Eutelsat5, 5 graden west.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account