Reageer op: Internet bankrekening openen vanuit Nederland?

#196760
 22740
Bijdrager

Wij zijn hier (in 22) naar de bank gestapt omdat we alles ter plekke en persoonlijk moesten regelen. Online/per post ging niet zei men … (credit agricole), we hoefden (nog) geen ingezetene te zijn.

Neem in ieder geval voldoende documenten mee! Dwz: copien van id-bewijzen/passen, indien relevant trouwboekje, just. de domicile in NL (stroomrekening of zo, met formulieren van Uw gemeente kunnen ze niets beginnen). Schrijf overal de franse vertalingen bij. Indien U al franse documenten heeft (van de notaire bv, het liefst met het toekomstige adres erop) neem daar in ieder geval ook copien van mee.

Het papierwerk was met een week geregeld, we kregen de pasjes, de documenten en daarna de afrekeningen gewoon naar huis gestuurd, net zoals de chèques (in eerste instantie dus niet naar een frans adres). Wel moesten we de pasjes activeren door in Frankrijk bij de CA een bedrag op te nemen, i-net banking werkte al voor die tijd.

Wat ik nog steeds niet begrijp is waarom we per i-net geen geld naar het buitenland (= NL) kunnen overmaken. Dat wil zeggen: het gaat wel, maar dan moeten we naar de bank en die maken het dan over.
Reden: c’est comme ça …

OK, het is OT en ik wil de thread niet kapen maar misschien heeft iemand een idee??

Groet en succes

Peter

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account