Reageer op: Rookmelders

#191890

Iedere keer krijg ik weer tranen van ontroering in mijn ogen wanneer de AFNOR organisatie de loftrompet steekt op alle extra’s die de consument worden aangereikt met zo’n NF keurmerkje: meer veiligheid, betrouwbaarder, regelmatige kwaliteitscontroles etc.

Zeven jaar geleden in een discussie over verlichtingsarmaturen op het oude forum al eens wat plak en knipwerk gedaan, dit is ook wel een aardige, afkomstig uit een lijvig rapport van de Europese Commissie n.a.v. de voorgenomen overname van Legrand door Schneider:

“De betekenis van een nationaal kwaliteitskeur voor consumenten is door Arnould, een dochteronderneming van Legrand, als volgt geschetst (14):
‘ Het NF-keurmerk komt tot stand doordat een fabrikant er vrijwillig voor kiest zijn producten een strenge certificatieprocedure te laten ondergaan. Een NF- keur is een bewijs dat het product voldoet aan Franse en Europese normen. Het wordt toegekend door een onafhankelijke certificatie-instelling, op basis van uitgebreide tests van de producten en controlebezoeken aan de productiefaciliteiten. Een bedrijf mag het alleen blijven voeren als het bij regelmatige controles aan de eisen blijft voldoen. Het NF-keur garandeert veel meer dan alleen veiligheid. Het waarborgt de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het elektrische materiaal. Concreet betekent dat dat toepassing van elektrisch materiaal met het NF-keur een waarborg is voor de goede werking van uw installatie.”

Het papier is geduldig zullen we maar zeggen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account