Reageer op: bewaarplicht EDF

#187534

Liever zou ik het weekend beginnen met een sprookje inclusief happy ending. Of in dit geval een duidelijke bewegwijzering naar mogelijke oplossingen. De realiteit roept me denk ik tot de orde. Le Parisien besluit het bericht over de clauses abusives van de energieleveranciers met een stevige uitsmijter: “Près de 50% des Français disent avoir régulièrement une mauvaise surprise en découvrant le montant de la facture, sans avoir les moyens de le vérifier, et un quart éprouve des difficultés pour la payer, selon un sondage Ifop-Qinergy publié à l’automne 2014.”

Ik wist natuurlijk al langer dat er nu en dan problemen waren, en dat daarom de Franse consumentenorganisaties uiteindelijk maar naar de rechter zijn gegaan. Vriendelijk of indringend praten met de grote energie jongens leverde niets op. De Britten zouden zeggen: you might as well talk to a brick wall. Een van de vele berichten van Que Choisir hierover.

De helft van je klanten ontevreden, dat is geen geringe prestatie. Het google visnet zojuist uitgeworpen en het is meteen vol: 60mlns de consommateursdroit-et-financesles arnaquesle-veil-normandla-voix-du-nord (compteur die te weinig zou hebben gemeten). Iets over de Franse elektrische installatie uitleggen is hierbij vergeleken kinderspel.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account