Reageer op: Website nu.nl niet langer bereikbaar vanuit Frankrijk?

#188002

Ik stuur maar géén link, lees het volgende:

“Woensdag 18 februari en donderdag 19 februari is NU.nl slachtoffer geworden van zogenaamde DDoS-aanvallen. Hierdoor is NU.nl op een paar momenten slecht bereikbaar geweest.
Na de eerste aanval is besloten al het verkeer vanuit het buitenland naar NU.nl te blokkeren waardoor de problemen voor Nederlandse lezers beperkt blijven. De NU.nl apps waren wel de hele tijd optimaal bereikbaar. Het buitenlandse verkeer wordt vrijdagochtend weer ingeschakeld.

DDoS staat voor distributed denial of service. Bij een zo’n aanval worden servers bestookt met een grote hoeveelheid internetverkeer. Het primaire doel hierbij is om de servers plat te leggen zodat de website uit de lucht gaat. Bij een dergelijke aanval wordt niet ingebroken op systemen. NU.nl houdt de servers desondanks uiteraard goed in de gaten.

DDoS-aanvallen lopen meestal via ‘botnets’. Dat zijn netwerken van computers of andere met het internet verbonden apparaten die zijn besmet met malware. Vanuit een centraal ‘moederschip’ kunnen de apparaten vervolgens worden aangestuurd bijvoorbeeld om een server aan te vallen. Daarbij wordt geen kwaadaardige software verspreid.

Botnets kunnen bestaan uit honderdduizenden of zelfs miljoenen computers van over de hele wereld.”

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account