Reageer op: De RT 2012 isolatieregels: te veel van het goede?

#198628

@ Jos

Van een architect kreeg ik een toelichting op de RT 2012 normen toegestuurd die bij de inleiding meteen al aangeeft wat de beperking is van de huidige wetgeving:

« Peu importe la manière de construire si la consommation finale du bâtiment ne dépasse pas un certain niveau. Pour que cette loi soit respectée, chaque maison sera contrôlée lors de dépôt de permis de construire et à l’achèvement des travaux. »

Even los van de gecompliceerde regels: gaan we voor weggooi huizen of niet. Neem je het zorgvuldig omgaan met bouwmaterialen en de energie die gebruikt is bij de vervaardiging daarvan ook nog mee in je ecologische meetlint of mik je alleen op wat je per jaar aan energieverbruik kunt meten om het binnen aangenaam warm of koel te kunnen houden. Maar wanneer je de ecologische footprint – zo heet dat toch tegenwoordig? – breder definieert, dan stijgen de bouwkosten. En dan wordt het nog moeilijker om de branche weer uit de malaise te krijgen.

Over de buitenschil isolatie. Er is in het Franse taalgebied veel te vinden (bij de CSTB) maar dit verhaal in de Frankfurter van een paar jaar geleden vond ik ook wel aardig. Over Altbausanierung. Het spanningsveld van bouwbeleid met nog een beetje eerbied voor de esthetiek van bestaande gebouwen en de Europese eco doelstellingen helder voor het voetlicht gebracht.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account