Reageer op: Fermer les yeux

#190172

Mimi, in plaats van te snel te roepen dat er wetgeving moet komen, is ’t wellicht handig eerst de huidige situatie te schetsen, vervolgens enkele kwesties (begin bij Vincent Humbert, bij voorbeeld) en daaruit voortgevloeide wetsvoorstellen te bespreken en dan zal blijken hoe de kaarten in F geschud zijn.

Misschien is er wel helemaal geen wetgeving op de euthanasie nodig, misschien moet wèl worden geregeld dat familieleden en andere “naasten” zich niet moeten bemoeien met iemands individuele wens. Hen op de hoogte brengen moet afdoende zijn, en daar houdt hun betrokkenheid op.
Bovendien : misschien is er in de dagelijkse praktijk amper behoefte aan wetgeving dan om de genezerikken te vrijwaren van vervolging. Er wordt al veel gesedeerd, de palliatieve zorg wordt niet zo genoemd maar iedere huisarts heeft ermee te maken en werkt hieraan mee. Was de consumptie van medicijnen in F niet erg hoog ? Worden al die pillen en poeders ook werkelijk geslikt ? Of is de verstrekking van medicijnen in F erg hoog ? En liggen al die doosjes en potjes in ’n lade, vanwege ‘je weet maar nooit’.

Informatie verstrekken met betrekking tot F lijkt me ’n doel van dit forum, ik hoop echter dat dit onderwerp niet ontaardt in bijdragen van dogmatische voor- en tegenstanders, noch in ’n handleiding tot zelfdoding.

Peter.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account