Reageer op: Beëindiging verhuur gemeubileerde woning

#202389

Een paar kanttekeningen:

Zelfs als de verkoper het pand niet verkoopt, is dat geen reden om de beëindiging van de huur te bevechten. Indien er sprake is van een ‘bail d’habitation’ die volgens de Franse regels is opgezet, kan de verhuurster elke 3 jaar (dus inderdaad per 1 maart 2015) de huur beëindigen. Zij hoeft daar geen reden voor te geven.
De beëindiging moet worden aangekondigd minimaal 3 maanden voor afloop van het contract per aangetekende brief of exploot van een deurwaarder. Klaarblijkelijk heeft de verhuurder aan die eis voldaan.
Als je niet weggaat kan ze een rechtszaak beginnen (duurt minstens 6 maanden) en als ze gelijk krijgt, dan ben je verplicht om een verblijfsvergunning te betalen die gelijk is aan de huur, vanaf de datum afloop huurcontract.

Sinds dit jaar is de officiële periode waarin niemand mag worden uitzet verlengd tot 1 april. Dus het is voortaan 5 maanden winter in Frankrijk. Overigens is uitzetting pas mogelijk na een uitspraak van de rechter en nadat een deurwaarder na een uitzettingsbevel van de rechter een ‘commandement de quitter les lieux’ heeft afgegeven.

Je enige hoop is dat het huurcontract niet volgens de wettelijke regels is opgesteld. Is dat wel het geval, dan lijkt het me dat je de verhuizing kunt gaan voorbereiden.

Wim

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account