Reageer op: Tractor invoeren

#191826

Bonjour Timo,

Enige jaren geleden heb ik mij dezelfde vraag gesteld. Na het nodige onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor een niet-ingewijde particulier vrijwel ondoenlijk is om een buitenlandse tractor in FR op kenteken te krijgen. Het aantal narigheden waar je tegenaan kunt lopen is nog véél groter dan bij een auto. Zo gelden overal verschillende eisen voor maximumsnelheidsbegrenzing, hydraulische koppeling aanhangerrem, verlichting en nog véél meer. Ik vond er geen beginnen aan, maar misschien is iemand anders slimmer, moediger of vasthoudender. Ik heb uiteindelijk maar een oude Ford 3000 (ook een oldtimer uit de jaren 70 🙂 ) bij de plaatselijke handelaar gekocht en ben daar nog steeds erg blij mee. En ja, die heeft een FR carte grise, hoewel er geen kentekenplaat op zit omdat ik er nooit mee buiten mijn eigen terrein kom.

Iets anders om zich te realiseren is de rijbewijskwestie. Een béétje tractor weegt al snel meer dan 3500 kg. Als er een agrarische aanhanger achter hangt heeft die al snel een paar ton laadvermogen. Indien U geen agriculteur bent hebt U vóórdat U het weet een groot rijbewijs (C of CE) nodig. Heeft U dat? En dan moet U de tractor plus appendages voor gebruik op de openbare weg ook nog verzekeren. Kassa!

Ik zou persoonlijk één van twee dingen doen. Óf ik importeerde een tractor voor gebruik op mijn eigen terrein, zonder mij ooit druk te maken over carte grise, verzekering of rijbewijs, daarbij op de koop toe nemend dat wederverkoop in FR lastig wordt. Óf ik kocht in FR een tractor met alle papieren, waarmee ik eventueel als ik aan alle voorwaarden voldoe de openbare weg op zou kunnen, maar met als belangrijkste aspect dat ik dat ding altijd weer gemakkelijk in FR kan verkopen of inruilen.

De nachtmerrie van het zelf importeren en op FR kenteken zetten is een gifbeker die ik gaarne aan mij laat voorbijgaan.

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account