Reageer op: Webshops voor bouwmaterialen?

#200510

Bonjour,

Naar mijn ervaring is het niet in alle gevallen zinvol om via Internet te bestellen. Het hangt in hoge mate van het soort materiaal af. Persoonlijk hanteer ik een soort drie-deling, afhankelijk van de prijs/bulk verhouding van het materiaal:

(1) Zand, grind, aarde, stenen, straattegels, parpaings, betonijzer, wapeningsmatten, constructiehout, stookhout, dakpannen, isolatieplaten en dergelijke koop ik het liefst in de buurt bij lokale bedrijven en laat die bezorgen. De transportkosten zijn van dien aard dat het loont deze dingen zo dichtbij mogelijk te kopen. Bovendien bederven ze niet, dus je kunt grote hoeveelheden inééns kopen en de nodige tijd laten liggen. Het fenomeen webwinkel is naar mijn mening voor dergelijke zaken niet interessant.

(2) Zakken kalk en cement, afwerkhout zoals lambris of parket, kleinhout zoals latten en rachels, buismateriaal, dakgoten en regenpijpen, lijm, verf, dakramen, folie, sanitairtegels, deuren, kozijnen en kleinmeubilair koop ik bij de bouwmarkten in de wijde omgeving waarbij ik scherp let op goede aanbiedingen en koopjes. Deze spullen transporteer ik zelf, een goede aanhanger verdient zich in de meeste gevallen snel terug.

(3) Klein- doch kostbaar materiaal zoals electra-onderdelen, loodgietersmateriaal, ijzerwaren, gereedschappen en onderdelen bestel ik voornamelijk via webshops en vaak ook via eBay. In deze categorie zijn stevige prijsvoordelen te behalen ten opzichte van de bouwmarkten, die niet direct teniet worden gedaan door torenhoge transportkosten.

Kortom, zoals gewoonlijk is er weer niet één simpel antwoord op uw vraag 🙁

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account