Reageer op: verzakking muur

#201119
 wilm
Bijdrager

Wim3,

De methode die je voorstelt (een ontgraving langs de muur volstorten met beton) wil ik je absoluut ontraden, het zal je zeker van de regen in de drup brengen. Door aan één zijde je huis aanzienlijk te verzwaren met een een flinke massa beton (bij 42 cm dikte al gauw 1000 km per m2, oftewel ongeveer 3000 kg per meter fundering), zul je de evenwichtstoestand aldaar ernstig verstoren. Zonder verbreding van de voet van de muur, afgestemd op de evenwichtsdraagkracht van de grondsoort, maar met een zekere veiligheidsmarge, zal daar de boel harder gaan zakken dan bij de rest van je huis. Versterkt ONgelijkmatige zetting is zonder enige twijfel het gevolg.

Wil je een gefundeerd advies: dan moeten eerst op de gevels (inderdaad: meervoud) enkele meetbouten geplaatst worden en die vervolgens gedurende een bepaalde tijd worden gemonitord. Denk hierbij in termen van maanden tot jaren, afhankelijk van de snelheid van zetting. Aan de hand van de meetresultaten kan – zo nodig – worden bepaald wat de beste methode voor conservatief herstel is.
(Het kan b.v. uitdraaien op een betonnen ringbalk, maar ook andere adviezen zijn denkbaar).
Let op: dit is een algemeen advies op afstand! Een projectgericht advies kan pas worden gegeven na de beoordeling ter plaatse.
Maar begin eerst eens met het plaatsen van wat plakken gips op de scheuren, dan weten we waarover we praten!

Succes,
wilm

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account