Reageer op: SUP-een persoons vennootschap

#198311

Er bestaat al een rechtsvorm van de besloten vennootschap met één aandeelhouder en een minimum bedrijfskapitaal van €1 in Frankrijk: de EURL (en niet de SARL, zoals door PwC wordt gemeld). Het is een mooie theorie die door Brussel is bedacht, over dezelfde rechtsvorm, zonder dat de staten de verplichting hebben hun rechtssysteem daarop aan te passen. Gemakkelijke inschrijving via een website…Waar hebben we dat eerder gehoord, inderdaad bij de Auto-Entreprise. Laten deze dramatisch mislukking niet nog een keer herhalen.
Die SUP zal er desondanks wel komen en ongetwijfeld zal die worden aangeboden naast de EURL. Dus weer een bedrijfsvorm erbij in Frankrijk (alsof de 22 bedrijfsvormen die we nu hebben al niet voldoende zijn…), nog meer verwarring voor klanten of leveranciers van een bedrijf.
Ik ben normaal een Europe-supporter, maar dit is Brusselse puur theoretisch ondernemerschap waar niemand in de echte wereld gelukkig van wordt. Behalve natuurlijk de internationale fiscalisten tegen €450/uur (zoals PwC).

Wim

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account