Reageer op: entreprise individuelle of auto-entrepreneur?

#189627
 OEVVD
Bijdrager

Ja vanuit Uw optiek gezien kan ik U wel begrijpen.
Als ik dat zo lees dan zijn Uw prioriteiten :
1) lekker creatief met Uw vak bezig te zijn.
2) een ziektekostenverzekering ten laste van Frankrijk te hebben.
3) een pensioen(tje) op te bouwen waarmee U automatisch bereikt dat als U in Frankrijk in retraite gaat U onder het Franse ziektekostenstelsel zult vallen en nooit onder het Nederlandse en daarmee het CVZ/ZINL. Zeer verstandig.
4) U een up to date computer heeft en die ook privé kan gebruiken.
5) U de administratieve rompslop die U niet leuk vind door een comptabele kunt laten doen.
En als dat Uw doelstellingen zijn en U bereikt die zo dan bent U een gelukkig mens en daar gaat het toch om.

Desondanks zie ik het anders. Het kan toch eigenlijk niet de bedoeling zijn van werken en ondernemen, hoe creatief en leuk en interessant dan ook, om de kostenpost dusdanig op te krikken dat U er niks aan overhoudt. Dat kan toch niet “Sinn der Sache sein” ?
Als U hetzelfde als AE zou doen bent U net zo lekker creatief bezig, bent U net zo goed ziektekosten verzekerd, bouwt U net zo goed een miniem Frans Staatspensioentje op (al moeten er nog een paar fonctionaires door elkaar gerammeld worden maar daar is de Federatie van Auto Entrepreneurs mee bezig en dat is een gelopen koers want er is een afdracht ) en stelt de administratie helemaal niks voor. U heeft dan ook geen comptabele nodig want U heeft 100 % zelf de regie en U loopt ook niet het risico dat U belazerd wordt ( al haast ik mij te zeggen dat niet alle comptabelen de boel belazeren ).
Ik persoonlijk heb een andere visie op dit soort dingen. Neem eens de veel geprezen belastingdeskundige/comptabele. Nu is Uw boekhouding simpel – Ik ga even uit van een meer complexe boekhouding. Zo’n comptabele neemt altijd de weg van de minste weerstand. Hij tekent mee op Uw aangifteformulier – hij aanvaardt de verantwoordelijkheid – dus hij …….. 7 kleuren ….. voor de belastingdienst en hij gaat op nummer zeker.
Begrijpelijk.
Een Nederlander die gewend is de eigen boontjes te doppen doet ook zijn aangifte. Hij zoekt het allemaal eens goed uit en denkt – mmm dat is ook wel verdedigbaar.
Even verder kijken en snuffelen op het internet. Bijvoorbeeld zou mijn pensioen ook gedeclareerd mogen worden als rente viagère ?
Kan ik mijn CVZ premies en bijdragen direct van mijn AOW aftrekken en dat netto opgeven want het gaat toch om revenu perçu en wat je niet krijgt is geen revenu perçu ?
Enzovoort enzovoort.
Tja en wie die dingen zelf uitzoekt wordt ook steeds slimmer en weet er steeds meer van.
Ik heb bosjes voorbeelden om mij heen gezien waar de comptabele er gewoon een rotzooi van maakt en waar de domme klant melkkoe is. Uw administratie is volgens Uw opgave als ik dat zo lees 5 minuten werk in de maand. En ik persoonlijk zou dan die 200 a 300 euro in de maand pakken en mij inschrijven als AE en dat piepkleine boekhoudinkje zelf even doen.
Er is niemand in de hele wereld die je boekhoudinkje zo fijn kan doen als jij zelf.
En daarvoor is nu het régime van AE juist in het leven geroepen.
En dat zal dus blijven ook. Mr. Hollande en zijn socialisten hebben net zeer ongenadig op hun donder gehad bij de verkiezingen voor het Europese parlement. Die kunnen zich niks meer veroorloven en zeer zeker niet te gaan tornen aan het régime van AE. Het is nu al de partij die de economie en het ondernemerschap naar de kl…. heeft geholpen.
Dus die gaan het niet nog erger maken dan het al is door ook nog de AE om zeep te helpen. Voila zo zie ik het.
sweet dreams

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account