Dit onderwerp bevat 7 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 8 jaren geleden door Noë.
-
AuteurBerichten
-
7 september 2016 om 02:07 #201683NoëSleutelbeheerder
Wij overwegen om in ons huis, dat nu alleen wordt verwarmd door een houtkachel, een pompe a chaleur/airco te installeren. Heb hier op de site een en ander er over gelezen.
Maar vraag mij af of ik die luchstromen als hinderlijk zou ervaren.
Het liefst zou ik eens bij iemand thuis eens zien in hoeverre het voor mij hinderlijk zou zijn.
Zijn er mensen in de buurt van de regio Deux Sevres (wij wonen in de buurt van Poithier bij wie wij eens zouden mogen kijken?
Ervaringen hier op het forum zijn ook zeer welkom.
Alsmede tips voor goede installateurs en merken van airco’s.7 september 2016 om 11:47 #201684NoëSleutelbeheerderBeste Labarre, wel geen ervaring met de combinatie zelf maar wel met de weg van de aanleg en dat viel tegen. Wij hebben een nieuw huis laten bouwen en het leek ons een mooie combinatie tot wij een gesprek kregen met de loodgieter. Deze was heel duidelijk. Hij vond het niks. Het principe was heel mooi maar volgens hem ontstaat er altijd gedonder met de combi apparaten. Hij is helemaal weg van een pompe chaleur maar dan zonder airco. Wij hebben zijn advies opgevolgd en ook zijn favoriete merk (Viessman) genomen en hebben daar geen spijt van. Maar nogmaals dat de mening van onze loodgieter. Zelf kunnen wij er niet over oordelen. Specialisten van dit forum zoals le bricoleur hebben ontzettend veel ervaring en hij heeft ook een site met veel informatie over bouwen in Frankrijk. Even zoeken op deze site en je treft wel een verwijzing naar zijn site aan. Veel succes. William
8 september 2016 om 20:14 #201685NoëSleutelbeheerderBeste Willem en Labarre,
ik heb wel ervaring met veel dingen die met bouwen en verbouwen samenhangen, maar ik heb nog geen pompe à chaleur geïnstalleerd.
Ik heb wel eens in een huis gelogeerd waar men een p à c had die zowel op verwarming als op airco liep – geen problemen.10 september 2016 om 01:55 #201686NoëSleutelbeheerderDank voor jullie reacties. Ik ben wel benieuwd of pompe a chaleur die alleen verwarmt idd beter zou zijn. Ik geloof wel dat die dingen de afgelopen jaren steeds beter zijn geworden.
Die site van Christiaan v K is erg leerzaam.10 september 2016 om 07:58 #201687NoëSleutelbeheerderHeb meer dan 10 jaar een PAC (verwarmen en koelen) air/air met de lucht distributie gekanaliseerd naar iedere kamer.
in de winter met af en toe meer dan 10 graden vorst werkt de verwarming naar behoren en in de zomer heeft de airconditioner function geen probleem met 40 graden buitentemperatuur (binnen is het dan 22 graden).
Ik heb een Hitachi, maar er zijn meerdere goede merken, zoals Daikin, etceteras.
Zoek wel een serieuse installateur, want de berekening van capaciteit, lay-out en type PAC (air/air, of air/eau, of eau/eau) het gehele systeem is zeer belangrijk voor het goed functioneren van het geheel.
Since de 10 jaar heb ik geen onderhoudskosten gehad buiten de jaarlijkse vervanging van het luchtfiler in het kanaal.
Succes met de zoektocht11 september 2016 om 14:51 #201688AnoniemInactiefWij hebben in ons huis in de Franse Ardennen ook een warmtepomp-installatie. Die is via een warmtewisselaar en watervat aangesloten op radiatoren en een vloerverwarming. De installatie is in principe ook geschikt om te koelen maar dat hebben we in de Ardennen niet echt nodig… 😉 Bovendien -maar dat heb ik uitsluitend van horen zeggen- loop je bij koeling via de airco bij grote temperatuursverschillen kans dat er condensvorming optreedt.
Wij zijn tevreden over het functioneren van de PAC en hebben er weinig onderhoud aan. Ben het wel eens met de eerdere opmerking over de keuze van een degelijke en betrouwbare installateur.Groet,
Aart15 september 2016 om 12:03 #201689NoëSleutelbeheerderIk hoor wel eens, van Fransen zelf, zat het stroomverbruik flink kan oplopen. Wat zijn hier de ervaringen mee?
15 september 2016 om 12:21 #201690NoëSleutelbeheerderBij een PAC met een COP van 4.0 krijg je voor elke kilowatt aan electriciteit 4 kilowatt aan warmte, dit in vergelijk met gewone electrische verwarmings panelen (grille pain in de volksmond) krijg je maar 1 kilowatt aan warmte (met 1kw elektra).
Dus de capaciteit goed laten berekenen voor uw huis en afhankelijk daarvan een geschikte PAC kiezen.
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.