Verzekering,dommage-grêle en vergoeding

Dit onderwerp bevat 21 reacties, 7 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 8 jaren, 5 maanden geleden door Noë.

  • Auteur
    Berichten
  • #196427
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Hallo Fransien,

    Het is juist dat de verzekeringsmaatschappij(Crédit Agricole) mijn uren niet wilde betalen en wel precies om de reden die Christian aangeeft, namelijk dat wij amateurs er langer over doen dan de vakman. Een andere valkuil was in mijn geval het materiaal. In eerste instantie leek het te gaan om het vervangen van 30 golfplaten en een paar honderd dakpannen. Bij de reparatie bleek dat de golven van de oude (asbest)platen niet aansloten op de nieuwe platen en moest dus toch het hele dak eraf
    Dus nogmaals, niet beginnen voordat je iets op papier hebt.
    Sterkte en hou ons geïnformeerd/Peter.

    #196445
     bosbess
    Deelnemer

    Dag Fransien, dit is precies wat verzekeringsmaatschappijen altijd proberen om zo min mogelijk te hoeven uitkeren. Het zit zo: je bent verzekerd tegen schade. Als zich zo’n sinistre voordoet, moet de verzekering die schade betalen. Het bedrag van de schade kan worden bepaald door een of meer aannemers een officieel devis te laten maken. Na goedkeuring daarvan door de (expert van de) verzekeringmaatschappij kan je het dak gewoon laten repareren door een aannemer op rekening van de verzekeringmaatschappij.

    #196435
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Hallo Fransien,

    Ik heb hetzelfde gehad in juni 2006.
    Pas heel goed op anders krijg je niets vergoed.
    Eerst zou ik maar eens vragen of je de toezegging van de verzekering op schrift kunt krijgen.
    Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat ze je een blanco cheque gaan geven.
    In mijn geval bood de verzekering aan om de materialen te betalen en moest ik dus zelf gratis werken.
    Het heeft me maanden gekost om een devis te krijgen, het bleek om 20.000 Euro te gaan.
    Ik heb het laten doen want ik kreeg het niet voor elkaar iets voor mijn eigen arbeid vergoed te krijgen. Dus, eerst iets op papier. Ik wil er wedden om een fles Champagne dat je het nooit op papier krijgt zoals je het hierboven hebt geschreven.
    Succes/Peter

    #196444
     Noë
    Sleutelbeheerder
    Quote:
    Quote uit Fransien op 11/08/2013 22:45
    Wat blijkt: we mogen de reparatie zelf doen, waarbij we de materialen vergoed krijgen èn het uurloon van een artisan door de gewerkte uren zelf bij te houden(dus géén forfait).

    Ik draai het even om:
    Als ik verzekeraar was zou ik het noooit zo doen. Want wat als de verzekeringsnemer, die dit werk voor de eerste keer doet, aan het dak drie keer zo lang werkt als een artisan? Dit risico zou ik als verzekeraar nooit nemen, en vooral zoiets niet schriftelijk bevestigen.
    Mijn voorspelling: Jullie kunnen dus verwachten dat jullie achteraf met de verzekeraar eindeloos gezeur hebben.

    Een forfait is het normale. Ik zou ervoor kiezen. Offertes door twee of drie artisans laten maken en die aan de verzekeraar voorleggen. Of jullie het dan uitbesteden of zelf doen is een andere vraag.

    #196428
     bosbess
    Deelnemer

    ’t Is een gebruikelijke poging van verzekeringmaatschappijen. “Laat maar een mannetje opdraven, dan blijft het bedrag onder de zoveel euro en dan hoeft er geen expert te komen”, enzovoort. Onzin, laat de expert maar komen. Zelfs als je de schade helemaal niet repareert, heb je recht op schadevergoeding. De schade bestaat immers uit de waardevermindering en er bestaat geen reparatieplicht. Behalve als je huis afbrandt, dan heb je een herbouwplicht. Hetzelfde geldt voor schade aan je auto. Je rijdt er een deukje in, maar je rijdt er gewoon mee door. Verzekering moet toch de schade (waardevermindering auto) betalen (minus eigen risico). Maar ze proberen het altijd en veel mensen trappen er in.

    #196443
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Vraag aan Peter (Cabagnous): Je schrijft dat je verzekering niet je uren wilde betalen. Betekent dat dus dat de enige mogelijkheid voor je was om het door de vaklui uit te laten voeren? Dus was het niet mogelijk om een forfaitair bedrag te krijgen (bv dat van het devis)?

    Onze franse buren reageerden nuchter op mijn verzekeringsverhaal: ja hoor ze zullen je betalen. Zelfs toen ik aangaf dat ik het niet geloof.

    Wordt vervolgd, zodra ik meer weet.

    #196441
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Hallo Fransien,

    Het is juist dat de verzekeringsmaatschappij(Crédit Agricole) mijn uren niet wilde betalen en wel precies om de reden die Christian aangeeft, namelijk dat wij amateurs er langer over doen dan de vakman. Een andere valkuil was in mijn geval het materiaal. In eerste instantie leek het te gaan om het vervangen van 30 golfplaten en een paar honderd dakpannen. Bij de reparatie bleek dat de golven van de oude (asbest)platen niet aansloten op de nieuwe platen en moest dus toch het hele dak eraf
    Dus nogmaals, niet beginnen voordat je iets op papier hebt.
    Sterkte en hou ons geïnformeerd/Peter.

    #196442
     bosbess
    Deelnemer

    Ook als je iets zwart op wit zou krijgen: niet aan beginnen. Ze zullen zeker een bedrag uitkeren, maar even zeker is het dat ze over van alles en nog wat gaan stechelen, zwart op wit of niet. Want je kunt op je tien vingers natellen dat niet alles tot in de details zal worden omschreven. Zo zullen ze je echt geen vrijbrief geven voor een eindeloos aantal uren tegen het uurloon van een vakman en zijn voorrijkosten. Laat je geen zand in de ogen strooien. Ze stellen dit volgens jullie “hartstikke mooie” dealtje niet uit menslievendheid voor, maar alleen om minder te hoeven uitkeren.

    Nogmaals: prijsopgave(n) vragen van erkende vaklui, expert erbij en een volledige schadevergoeding op basis van een vakkundige reparatie door een professional. Of, door wie en hoe het dan wordt gerepareerd mogen jullie zelf bepalen. Voet bij stuk houden en je niet met kluitjes het riet laten insturen.

    Doet de verzekeringmaatschappij moeilijk? Eén officiële brief van een advocaat waarin hij dreigt met een rechtszaak is meestal voldoende om ze tot zwijgen te brengen en ze de volledige schadevergoeding waarop je recht hebt te laten uitkeren.

    #196439
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Ik vind het toch wel eens jammer dat als je een bepaald onderwerp volgt, het zo maar ineens weg is.
    Fransien is nieuw hier, dus is het een zaak van goed opletten.

    Ik had willen reageren op de laatste bijdrage van Bosbess.
    Ik weet niet hoe het komt maar ik dacht vanmorgen ineens aan het verhaaltje van die man die zijn encyclopedie verkocht.

    “Aangeboden, 20 delen Winkler Prins, nooit gebruikt, vrouw weet alles beter”.

    Aan Bosbess om mij nu te vertellen dat de laatste editie van de Winkler Prins uit 24 delen bestaat.

    Vrij naar Wim Sonneveld: “Het is maar een plagerijtje Mevrouw”

    Groeten/ Peter (die de bijdragen van Cees steeds meer begint te missen.)

    #196440
     Noë
    Sleutelbeheerder

    cabagnous,
    In deze draad iets weg? Bij mij niet.

    #196447
     bosbess
    Deelnemer

    Kijk Peter, deze mevrouw heeft ooit een hooggespecialiseerd beroep uitgeoefend. In dat beroep heb ik onder andere veel met verzekeringmaatschappijen te maken gehad. Ik ben dan wel een vrouw, maar ik weet nooit iets beter. Zelfs op mijn beroepsgebied laat ik me nog graag van een andere mening overtuigen door steekhoudende en weloverwogen argumenten. Maar zeker niet door achterhaalde ideeën over vrouwen en nergens op slaande gelijkenissen van forumleden die van een bepaald onderwerp geen kaas gegeten blijken te hebben. Kennelijk stoort het je dat ik mijn eigen mening onomwonden naar voren breng. Dat is dan jammer voor je. Je zult er mee moeten leren leven. Vrijheid van meningsuiting geldt ook voor vrouwen en ook vrouwelijke vogeltjes zingen zoals ze gebekt zijn.

    #196432
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Volgens deze site (http://assurance-habitation.comprendrechoisir.com/astuce/voir/101442/sinistre-puis-je-faire-moi-meme-mes-travaux-de-reconstruction) is het mogelijk vrijelijk te beschikken over het bedrag dat door de expert is vastgesteld. Er staat ook in dat sommige verzekeraars deze beschikking uitdrukkelijk uitgesloten hebben in hun contract, het is dus zaak om goed je contract uit te pluizen.

    #196429
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Om nog even iets anders van Wim Sonneveld te berde te brengen. “Waar is de lol meneer Sonnebergh” ……………………Jammer dat dat niet werd begrepen, Peter………….

    #196430
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Ja Jaap, ik schrik er haast van, Bosbess voelt zich veel meer aangevallen dan mijn bedoeling was/is. Groet/Peter.

    #196431
     bosbess
    Deelnemer

    OK Peter, kan gebeuren, zand erover.

    Terug naar het onderwerp. Louise, weer bedankt voor je link. Het daarin beschreven geval ligt toch iets anders dan de situatie waar wij het hier over hebben. In dat geval ging het om iemand die na een brand zonder goedkeuring van de verzekeringmij door een aannemer (?) de schade had laten herstellen, waarna hij de factuur naar de verzekeringmij stuurde. Uiteindelijk werd door de Cour de Cassation uitgemaakt dat als de verzekerde een factuur van de werkzaamheden kan overleggen, dit voldoende is voor een schadevergoeding. In het onderhavige geval gaat het om een voorstel van de verzekeringmij om de werkzaamheden zelf te verrichten tegen een nader te bepalen aantal uren en prijs. Dat is uit den boze.

    De algemene regel is dat je in principe met de schadevergoeding alles mag doen wat je wilt. Daarom blijft het in alle gevallen (behalve als reparatie niet kan wachten) het verstandigste om tevoren diverse prijsopgaven te vragen en in overleg met de expert een schadebedrag te laten vaststellen. Zoals ik hierboven al heb uitgelegd, staat algemeen in brandverzekering-voorwaarden standaard een herbouwplicht, maar dat is een begrijpelijke uitzondering. Daardoor kan iemand die zijn huis maar niet verkocht krijgt niet in de verleiding komen om het uit wanhoop in de fik te steken. Dat in het artikel waar Louise naar verwijst getwijfeld wordt of zulke uitzonderingen in polisvoorwaarden rechtmatig zijn, doet er hier niet toe.

    Ik kan me voorstellen dat als je een groot “sinistre” meemaakt, je wel iets anders aan je hoofd hebt dan alle moeilijk leesbare polisvoorwaarden door te vlooien, zeker in het Frans. Het beste is om je gewoon aan de hoofdregel te houden: vergoeding van de schade volgens (een of meer) devis en en in overleg met de expert. Als er in de polisvoorwaarden een uitzondering (reparatieplicht) staat, dan zal de verzekeringmij de eerste zijn om je daar op te wijzen. In ieder geval niet ingaan op voorstellen tot eigen werkzaamheden of die van mannetjes. En daar ging het om.

    #196438
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Beste Bosbess,

    Bedankt voor je enorm uitgebreide toelichting op dit onderwerp. Dankzij jou zijn we de afgelopen week een andere richting ingegaan.
    Tijdens het bezoek van de verzekeraar en haar expert vroeg ik nl. of een forfait ook mogelijk was. Dit kapte zij vrij snel af in de trant van dat dat moeilijk gaat.
    We waren nog overrompeld door het feit van haar aanbod en ik kon niet zo snel in het Frans hierop doorvragen.
    De ochtend na het noodweer zijn we meteen tot actie(de eerste reparatiewerkzaamheden om erger te voorkomen etc.)overgegaan en ook de dagen erna, want er kwam nog meer storm en regen aan. Mensen uit de buurt betaalden voor het neerleggen van een bâche 600€. Door 2 artisans gedaan in 4 uur. Gelukkig kunnen we op het dak klimmen en hebben we een dakladder.

    En de verzekeringsdame maar tegen ons zeggen : oui vous avez très bien fait ça. (het zelf ophangen van de bâche 12m x 8m extra zware kwaliteit).

    Voorlopig is het echter niet makkelijk om een devis te krijgen. Iedereen is overbezet. En mensen die verder dan 40km wonen, vinden het te ver weg ………..
    We gaan de verzekeraar nu mailen dat we meerdere devis gaan aanvragen.
    Zoals ik al eerder schreef, ik kom er op terug zodra ik meer weet.

    Fransien

    #196436
     Noë
    Sleutelbeheerder

    @ Fransien,

    Ook deze ervaring heb ik gehad.
    Let heel goed op wat de vervaldatum van je claim is.
    Ook ik heb stad en land afgelopen om een aannemer te vinden, tot en met de burgemeester, maar niemand had tijd of zin.
    De verzekering dreigde op gegeven moment mijn dossier te sluiten.
    Uiteindelijk hebben ze zelf een aannemer gestuurd, maar ik heb er veel voor moeten bellen en vooral schrijven, want anders heb je nergens bewijs van.

    Succes/Peter.

    #196437
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Aansluitend op Peter,
    Net van een bekende twee dorpen verder gehoord:
    Toen hun dorp door een hagelstorm getroffen werd (nu al een paar jaar geleden, ik zie er nog steeds gebutste auto’s) was het ook bijna onmogelijk een van de plaatselijke aannemers te contracteren.
    Hij heeft dan iemand van verder op gevraagd een devis tegen betaling te maken waarbij hij eerlijk vertelde dat hij alles zelf wilde doen maar het devis voor de verzekering nodig had.

    Misschien beter een beetje voor zo’n devis betalen dan jarenlang gesteggel met de verzekeraar.

    #196448
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Korte update
    Er is gelukkig iemand gekomen om een devis te maken. Nu hoorden we van een van de onze buurmannen, dat hij inderdaad betaalt is door de verzekeringsmaatschappij à 10€ per uur! Hij had 20 uur gewerkt en het materiaal zo’n 250 dakpannen zijn al aan hem uitbetaald.

    De couvreur die het devis maakt gaf aan dat het bij ons ook alleen om het vervangen van dakpannen gaat, zo’n 40% van alle dakpannen zijn stuk. Plus wat klein werk: 4 regenpijpen en een dakgoot vernieuwen en een nieuwe kachelpijp op het dak plaatsen.
    Het is nu afwachten met welk bedrag hij hiervoor komt en hoe de verzekeringsmij hierop gaat reageren.

    #196433
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Snelle en soepele afhandeling door verzekeringsmij

    Het is ons uiteindelijk gelukt om 2 devis te krijgen voor de werkzaamheden. Met de hoogste devis gingen we naar het verz.kantoor om in te zetten op een forfait ipv ons uitbetalen per uur + materiaalkosten. De expert was ook aanwezig en hij ging meteen met ons devis aan de slag met zijn eigen kengetallen. Niet of het uitgangspunt wel klopte van de aannemer. Met zijn eigen aantekeningen erbij van zijn visite – inspectie met de verz.dame bij ons.

    Conclusie: 2/3 van de devis wordt ons eind sept. uitbetaald. Zaak afgerond en afgesloten. Wij zijn zeer tevreden, dankzij de hoogte van het devis en de soepele opstelling van de expert. En het feit dat de verzekeringsdame het vlot wilde afhandelen.

    De dakpannen zijn intussen besteld en daklatten. Nu kunnen wij de klus afmaken.

    #196434
     bosbess
    Deelnemer

    Prima, dat is wel een felicitatie waard! Achteraf gezien is het dus toch nog vrij snel geregeld, zodat jullie hopelijk nog vóór de herfstregens letterlijk en figuurlijk weer “onder de pannen” zijn.

    #196446
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Ik probeerde voor de schade door de hagel een devis te laten maken door meerdere artisans. De ene kwam nadat ik hem een paar keer had gebeld.Toen duurde het nog weken en frekwent bellen voordat ik een devis kreeg, de andere zei steeds dat ik het morgen zou krijgen. Nooit ontvangen.
    Advies Franse buurman: 4 x per dag bellen totdat het devis er is.

    Het wél ontvangen devis werd door de expert van de verzekering beoordeeld en een aantal posten werd geschrapt of aangepast. Zoals een stelling bouwen om het dak van mijn houthok, 1.80 meter hoog ;).
    De totale schade werd begroot op zo’n 11000 Euro. Ik kreeg 9500 Euro op mijn bankrekening gestort en de rest volgt als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd. Ik er kan zelf voor kiezen een deel zelf te doen.
    Verzekerd bij Credit Agrécole= Pacifica.

    Mijn Nederlandse buren vroegen ook meerdere artisans een devis. Het lijkt erop dat ze onderling afspreken wie de klus krijgt, want als er één artisan is geweest, verschijnen de anderen niet.

    Heeft iemand ervaring met die onderlinge afspraken? Concurrentie buiten de deur houden? ’t Zou in Europa toch niet mogen?

    Henk

22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?