Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 10 jaren geleden door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 10 jaren geleden door Noë.
M7 Group (het moederbedrijf achter CanalDigitaal) heeft van het Commissariaat voor de Media een last onder dwangsom gekregen voor het niet aanbieden van VRT Ketnet/Op12 en de vijf radiostations van de VRT in alle pakketten.
Met name in het basispakket, het recreatiepakket en het HD actiepakket (ook wel HD light genoemd) werden niet alle verplichte Vlaamse TV en radiozenders doorgegeven.
CanalDigitaal had om ontheffing gevraagd, maar aangezien het Commissariaat voor de Media niet duidelijk is geworden waarom er in het geval van M7 Group een ontheffing zou worden gegeven, heeft het Commissariaat voor de Media het bedrijf een last onder dwangsom gegeven van 800 euro per dag (tot een maximum van 45.600 euro) per 4 november jl. opdat alle verplichte VRT-zenders ook in het zogeheten Basispakket en Recreatiepakket van CanalDigitaal worden aangeboden. M7 Group heeft bij CanalDigitaal per 4 november jl. aan de plicht invulling gegeven.
CanalDigitaal voldoet echter nog niet aan Mediawet
Op de site van CanalDigitaal blijkt het bedrijf de informatie over de pakketten nog niet te hebben aangepast. Zo staat bij het recreatiepakket het verplichte VRT-aanbod nog steeds niet vermeld. Gebleken is ook dat bij abonnees van HD Actiepakket weliswaar de VRT televisiezenders te zien zijn, de gecodeerde radiozenders van de VRT, Klara, Studio Brussel en MNM zijn (nog) niet te horen. Aldus voldoet CanalDigitaal nog niet volledig aan de Mediawettelijke verplichtingen.
Het volledige artikel is te lezen op mediamagazine.nl
Dat er wellicht ook kijkers zijn die helemaal niet zitten te wachten op deze zenders, maar daar nu wel voor moeten betalen ontgaat de wetgever.
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.