Werk en Onderwijs

Werken in Frankrijk

Veruit de meeste Nederlanders die hun vaderland voor gezien houden wegens de bekende en talrijke motieven (klimaat, drukte, onveiligheid, stress, files, politiek klimaat, belastingen enzovoort), behoren tot de wat ouderen. Zij hebben nog kunnen profiteren van prepensioen- en vut-regelingen of hebben hun bedrijf(je) overgedaan. Er dient zich nu echter ook een nieuwere generatie Frankrijkgangers aan: de veertigers die echt zijn uitgekeken op het land van Beatrix en Rutte, en hun geluk elders in de wereld willen beproeven. Maar niet te ver van kinderen en kleinkinderen. Dus zoekt men een nieuw leven in Italië, Spanje en vooral Frankrijk.

In deze rubriek informatie over de Franse regelgeving bij het beginnen van een eigen bedrijf in Frankrijk, het zelfstandig uitoefenen van een beroep. De bureaucratie tiert welig, de benodigde papierwinkel is enorm en de sociale lasten zijn hoog. Velen dromen van het starten van een Franse camping of het gaan uitbaten van chambres d’hôtes of gîtes. Ook hierover de benodigde informatie.

Bij het zoeken naar een baan is het vaak nodig om diploma’s te laten zien. Het Franseonderwijs is nogal anders ingericht dan in Nederland.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?