NL kunstenaars in F

Kunst in de Tarn et Garonne…

art-st-antonin

La Mairie • 23, Place de la Mairie • Saint Antonin-Noble-Val

Tijdens het Pinksterweekend 14, 15 en 16 mei organiseert DISC Makelaardij in samenwerking met art ambassadeur Claus Burgers weer een expositie van internationale allure: l’Artposition. Inmiddels de vierde editie. In het gemeentehuis van Saint-Antonin-Noble-Val l worden kunstwerken uit verschillende disciplines getoond. Sculpturen uit hout en ijzer, objecten van koper, glas en lood; figuratieve, realistische en abstracte schilderijen. Dit jaar ook aandacht voor handgemaakte titanium sieraden.

Deelnemende professionele kunstenaars tijdens l’ARTPOSITION 2016 zijn: Emmanuel Bour (Frankrijk), Harry Dam (Nederland en Frankrijk), Corinne Dechaux (Frankrijk), Dominque Hoy (Frankrijk), Jules van der Linden (Nederland en Frankrijk) en Cor de Ree (Nederland). In de Salle des Congrès wordt er ook werk van lokale kunstenaars getoond. Een extra overzichtsexpositie.


Nederlandse kunstenaars exposeren in Frankrijk

Art en FranceArt en France vertegenwoordigt meer dan 200 Nederlandse en Franse kunstenaars in Frankrijk op een eigen website. Daarnaast organiseert Art en France exposities in Frankrijk en Nederland voor de deelnemende kunstenaars.

Het idee voor de website over Nederlandse kunstenaars in Frankrijk ontstond eind 2007 en inmiddels is Art en France uitgegroeid tot een bedrijf dat kunstenaars vertegenwoordigt, exposities organiseert en kunst verkoopt en uitleent.

De Art en France exposities vinden plaats op historische locaties in het Oosten van Frankrijk en in Nederland. De site brengt, naast het werk en de biografieën van de aangesloten kunstenaars ook tips over exposities in Frankrijk en kunsthistorische toeristische informatie. Verder is er een online galerie en een overzicht van creatieve cursussen in Frankrijk evenals vakantieadressen bij Nederlanders en Nederlandse kunstenaars in Frankrijk. Bij Art en France is kunst direct bij de kunstenaar te koop waardoor de laagste prijs gegarandeerd wordt.

 

Art en France Nievre2Sinds 1 april 2013 kan men ook kunst huren bij Art en France.
Men kan terecht bij 5 depots in Frankrijk, alle bij Art en France kunstenaars.  In de Vogezen, de Bourgogne, de Nièvre, de Allier en in de Lot.  In het najaar van 2013 en begin 2014 zullen nog meer depots volgen.
Op 29 maart is er open dag bij het depot Nièvre van de Art en France artotheek. Het centrum Table-Tableau opent zijn deuren voor een nieuw seizoen. Table-Tableau presenteert tegelijkertijd informatie over de creatieve workshops in het nieuwe seizoen.  Centre Table Tableau. Mougny, 58110 Bazolles. Nederlandse kunstenaars in Frankrijk kunnen meedoen aan Art en France. Naast de eigen pagina op de website verzorgt Art en France een gedeelte van de promotie voor eigen exposities via diverse social media. Men kan deelnemen aan de online galerie en krijgt voorrang bij de Art en France exposities. Verder komt er regelmatig informatie over expositiemogelijkheden bij derden in Frankrijk en Nederland.
Voor meer informatie info@art-en-france.nl.

Hazy Sunset webversieGalerie ‘Espace Monet Rollinat’, Fresselines, Frankrijk

Fresselines ligt in het franse departement Creuse (regio Limousin). Het dorp is beroemd vanwege het verblijf van de dichter Maurice Rollinat en de schilders Armand Guillaumin, Picabia en Claude Monet die hier 23 schilderijen maakte.
Expositie in Espace Monet Rollinat
Tijdsduur 1 mei t/m 27 september 2015
Thema “Impressie – Expressie ” als modern eerbetoon aan de schilders van de Creuse vallei.

Kijk hier voor informatie over de openingstijden en entreegelden.

O.a. landschappen van Carry van Delft


Art en France Wright
Elly Wright
exposeert haar werk het hele jaar bij La Résidence, maison d’hôtes de charme, in St Antonin Noble-Val.  www.laresidence-france.com


Café des Arts in Charrin is een initiatief van een groep kunstenaars, die één keer per maand op de eerste vrijdag van de maand op verschillende locaties een bijeenkomst organiseren. Bedoeld voor mensen die in de kunst werken of die interesse in kunst hebben. l’Oseraie, 30, Route de Genève, 58300 Charrin. Voor meer informatie: Tel: 038 650 33 94.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?